Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Και άλλοι φερόμενοι "ιδιοκτήτες" στο Ποικίλο Όρος, στην περιοχή Δαφνίου/ Το Δασαρχείο και ο Δήμος Χαϊδαρίου να περιφρουρήσουν τη δημόσια περιουσία



Σάββατο πρωί στα καλά καθούμενα οι κάτοικοι της οδού Κομνηνών, στην περιοχή Δαφνίου στο Χαϊδάρι, είδαν την πινακίδα που βλέπετε στη δασική περιοχή του Ποικίλου Όρους. Είχε προηγηθεί από τους φερόμενους "ιδιοκτήτες" η τοποθέτηση πλαστικών καρεκλών και τραπεζιών, ένα κοτέτσι κ.λπ. στη δασική περιοχή.
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ. ειδοποιήθηκε από ευαισθητοποιημένους γείτονες, διαπίστωσε την αυθαίρετη πράξη και ειδοποίησε το Δασαρχείο Αιγάλεω, το οποίο και επισκέφτηκε το χώρο. Το Δασαρχείο επιβεβαίωσε αυτό που ήδη γνώριζαν όλοι οι κάτοικοι του Δαφνίου:
1. H περιοχή είναι Δημόσια δασική έκταση που έχει παραχωρηθεί η χρήση στο ΨΝΑ. Το ΨΝΑ δεν μπορεί να το εκχωρήσει κ.λπ. σε κανέναν τρίτο και πρέπει να φροντίζει την περιουσία που του έχει παραχωρηθεί από το δημόσιο. Τη Δευτέρα το δασαρχείο θα κάνει έγγραφο στο ΨΝΑ και θα του ζητάει να προστατέψει την παραχωρηθείσα έκταση. Θα ζητήσει επίσης να ξηλωθούν τα κοτέτσια κ.λπ.
2. Η έκταση δεν είναι μόνο δασική, αλλά έχει κηρυχθεί και αναδασωτέα που σημαίνει ακόμα πιο ισχυρή προστασία.

Εμείς ενημερώσαμε προσωπικά και το Δήμαρχο Χαϊδαρίου κ.Δημήτρη Μαραβέλια και θα καταγγείλουμε εγγράφως την προσπάθεια οικειοποίησης δημόσιου χώρου από τους αναγραφόμενους στην πινακίδα. Καλούμε τους πολίτες να είναι σε επιφυλακή...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

2 χρονια μετα εχει παει κενεις επι τοπου να δει την κατασταση???

λοιπον σας πληροφορω οτι αυτοι οι καταπατητες δεν ενοχληθηκαν απο κανεναν ουτε στο ελαχιστο , το αντιθετο μαλιστα.
η κατασταση παραμενει ιδια και χειροτερη!