Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Η διαμόρφωση της Ιεράς Οδού και τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής





Στις 21 Ιουνίου 2010 είχαμε εκφράσει κάποιες επιφυλάξεις για τη διαμόρφωση της Ιεράς Οδού, στο ύψος από το Δρομοκαΐτειο μέχρι τη στροφή του Σχιστού Κορυδαλλού, που είχαν να κάνουν με την ασφάλεια των οχημάτων και των οδηγών τους. Η παρουσίαση τελείωνε με ένα ερώτημα "Μήπως στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα δημιουργείται ένα μεγαλύτερο; Λέω μήπως..." (Δείτε ΕΔΩ τη σχετική ανάρτηση)

Αυτά γράφαμε εκ του "μακρόθεν". Τώρα λαμβάνομαι πολλά παράπονα από τους κατοίκους της περιοχής τα οποία και καταθέτουμε στο blog και θα ενημερώσουμε και το Δήμο Χαϊδαρίου.
1) Οι κάτοικοι της περιοχής στο ύψος της Παναγίτσας αλλά και λίγο παραπάνω, φοβούνται ότι λόγω του "στηθαίου" στο κέντρο της οδού, δεν θα μπορούν να περνούν απέναντι (στην κάθοδο προς Αιγάλεω) με ασφάλεια.
2) Η μεταφορά της στάσης στη κάθοδο προς Αιγάλεω, αναμένεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα, γιατί οι άνθρωποι θα πρέπει ή να κατεβαίνουν στο γήπεδο Σιδηρόπουλου ή να ανεβαίνουν στην Κύπρου χωρίς ασφάλεια, αφού δεν υπάρχουν (μέχρι στιγμής που παρουσιάζουμε το θέμα) πεζοδρόμια. Υπάρχει μάλιστα ένα σημείο, λίγο πριν τη στροφή του Σχιστού, που ο βράχος δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους πεζούς να περάσουν με ασφάλεια, υποχρεώνοντάς τους να κατεβαίνουν κυριολεκτικά στο οδόστρωμα.

Αυτά τα "ολίγα", ελπίζοντας να ληφθούν υπ΄ όψιν του Δήμου Χαϊδαρίου και του Υπουργείου Δημοσίων Έργων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: