Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ο σταθμός Χαϊδάρι του ΜΕΤΡΟ είναι έτοιμος!!! Υπάρχει εμπλοκή με τη SIEMENS αλλά εμπλεκόμενοι δεν είμαστε εμείς... Να λειτουργήσει άμεσα...


[Φωτογραφία: ο σταθμός Χαϊδάρι ένα χρόνο πριν. ΠΗΓΗ: ATTIKO ΜΕΤΡΟ]

Τώρα τα έργα έχουν ολοκληρωθεί και απομένει η τοποθέτηση του συστήματος τηλεδιεύθυνσης. Ο σταθμός ήταν προγραμματισμένος να παραδοθεί το 2008, τώρα τρία χρόνια αργότερα, κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει.

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ. έχει στείλει επιστολή στην επιχείρηση ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ αλλά απάντηση δεν πήρε. Διοργανώσαμε ποδηλατοδρομία που κατέληξε στο σταθμό Χαϊδάρι με αίτημα να λειτουργήσει το ΜΕΤΡΟ τώρα, τα παιδιά ζωγράφισαν graffiti με το ΜΕΤΡΟ... και τώρα διαβάζουμε ότι:
"Στον χορό των προβληµάτων και το Μετρό. Εξαιτίας της εµπλοκής της Siemens, σταµάτησε ακόµη και η επέκταση προς Πειραιά και δεν παραδίδονται οι σταθµοί στα νότια και δυτικά προάστια.
Η εταιρεία συµµετέχει στην επέκταση στο λιµάνι για τον µηχανολογικό εξοπλισµό, ενώ σε ό,τι αφορά τους λοιπούς σταθµούς επρόκειτο, σύµφωνα µε τον αρχικό σχεδιασµό, να αναλάβει µε απευθείας ανάθεση τα έργα της σηµατοδότησης.
Και επειδή οι αρµοδιότητες για το πρόβληµα υπερβαίνουν το υπουργείο Υποδοµών, η ηγεσία του θα θέσει το ζήτηµα την ερχόµενη εβδοµάδα στην Επιτροπή Θεσµών και Διαφάνειας της Βουλής."
(Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ)
Ρε παιδιά εμείς δεν είμαστε εμπλεκόμενοι, εσείς που είσαστε, όσοι είναι επιτέλους, ας ξεμπλέξετε με τις προμήθειες κ.τλ. Εμείς θέλουμε το ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ τώρα.

Διαβάστε και την ερώτηση του βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ) για το θέμα ΕΔΩ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ''ΧΑΪΔΑΡΙ''. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕΤΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ ( ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΔΡΟΜΟΚΑΕΙΤΙΟ,Λ. ΑΘΗΝΩΝ,... Κ.Λ.Π.) ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΘΕΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ, ΠΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ...

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Εμείς έτσι το γνωρίζουμε βάση του προγράμματος του ΜΕΤΡΟ. Σταθμός Χαϊδάρι...
Δεν μπορούμε να διεκδικούμε έναν σταθμό που δεν υπάρχει ως όνομα. Ας πούμε θα μπορούσαμε να διεκδικούμε ένα σταθμό με το όνομα "Δρομοκαϊτειο" όταν αυτός ο σταθμός δεν υπάρχει πουθενά?
Για το άλλο θέμα (ΜETRO μέσα στο Χαϊδάρι) θέλει μεγαλύτερη συζήτηση και πρέπει να ενταχθεί σε μια ευρύτερη κυκλοφορική μελέτη αλλά και να εξεταστεί ως προτεραιότητα του αιτήματος.
Η γνώμη μου που είναι εντελώς προσωπική είναι προτιμότερο να διεκδικηθεί η επέκταση προς α)Πειραιά και β) από Άγιο Αντώνη προς Περιστέρι και Ανθούπολη σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΜΕΤΡΟ και μετά βλέπουμε.
Επίσης θα ήθελα να διευκρινίσω ως γενική αρχή ότι δεν μπορούμε να έχουμε απ΄έξω από το σπίτι μας α) Στάση ΜΕΤΡΟ β) Σχολείο γ) Γυμναστήριο δ) Μητροπολιτικό πάρκο ε) Πνευματικό Κέντρο στ) ΚΑΠΗ κ.λπ. χωρίς να κάνουμε ένα βήμα.