Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ράλλης Γκέγκας: Καλές πρακτικές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ενέργεια



Ο καθηγητής κ.Ράλλης Γκέγκας στο πλαίσιο της ημερίδας "Ενέργεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση - Προβλήματα και Προοπτικές" (Κοζάνη, Σεπτέμβριος 2009)παρουσίασε την εισήγηση "Καλές πρακτικές της Τ.Α. στην εξοικονόμηση και στη διαχείριση ενέργειας". Τα αντικείμενα των καλών πρακτικών είναι 1) Δημόσια Κτήρια και εγκαταστάσεις 2) Κλιματική αλλαγή 3) Ενεργειακές πηγές 4) Πράσινες προμήθειες.
Ο κ.Ράλλης είχε παρουσιάσει στο Χαϊδάρι πριν από δέκα περίπου χρόνια την εισήγηση "Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ευρώπη" σε μια ημερίδα που είχε διοργανώσει το περιοδικό "προσανατολισμοί".
Επιλέξαμε την ανάρτηση της εισήγησης του κ.Ράλλη "Καλές πρακτικές" για δύο λόγους: Ο πρώτος λόγος είναι ότι σχεδόν κανένας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν ασχολήθηκε με το θέμα "Ενέργεια - Πράσινες προμήθειες - Πράσινες θέσεις εργασίες κ.λπ" και ο δεύτερος λόγος για να ανοίξουμε τη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή. Η συζήτηση θα συνεχιστεί με εκδηλώσεις και παρεμβάσεις του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. στις αρχές Δεκεμβρίου (θα επανέλθουμε με το θέμα).
Κλικάρετε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: