Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Να σταματήσουν οι διώξεις των δύο ψυχολόγων στο ΨΝΑ Δρομοκαϊτειο



Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε παρουσιάσει το θέμα που προέκυψε με τη δημοσίευση ενός άρθρου που περιέγραφε τις συνθήκες νοσηλείας στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο. Δείτε την ανάρτηση ΕΔΩ.
Επειδή η κατάσταση δεν έχει αλλάξει, η διοίκηση του Ιδρύματος εξακολουθεί και επιμένει στις διώξεις το Δ.Σ. του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου συνεδρίασε και έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

Καλούμε τη Διοίκηση του ΨΝΑ Δρομοκαΐτειου να σταματήσει τις διώξεις των δύο ψυχολόγων
Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε για τις διώξεις που επεβλήθησαν σε δύο ψυχολόγους στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Χαϊδαρίου.
Οι κυρίες Δώρα Κουτζανέλλου και Στέλλα Γαλιανού με άρθρο τους στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (12/6/2010) με σοβαρότητα και επώνυμα περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο. Αντί να εκτιμηθεί η έντιμη προσφορά τους, γιατί για προσφορά πρόκειται κατά τη γνώμη μας προς την απληροφόρητη κοινωνία, είχαν μια άδικη κατά τη γνώμη μας μεταχείριση από τη Διοίκηση. Κατ΄ αρχάς μετατέθηκαν δυσμενώς, και στη συνέχεια απειλούνται με ποινική και πειθαρχική δίωξη, αν δεν αποσύρουν τις καταγγελίες τους.

Το Δ.Σ. του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου συμπαραστέκεται στις δύο ψυχολόγους, και κυρίως υπερασπίζει το δικαίωμα της δημοσιοποίησης των απόψεων τους. Καλούμε το Δ.Σ. του ΨΝΑ α) να πάρει υπ΄ όψιν την αναφορά και τις καταγγελίες για τη συνθήκες διαβίωσης των ασθενών και β) να άρει τις διώξεις και τις απειλές και να αποκαταστήσει τις κυρίες Δώρα Κουτζανέλλου και Στέλλα Γαλιανού.
Οι διώξεις των εργαζομένων δεν τιμούν ούτε την ιστορία του ιδρύματος, ούτε τη Διοίκηση, ούτε και την πόλη μας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: O σύλλογος μας αναγνωρίζει την προσφορά του Ιδρύματος «ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο», την ιστορία του, τη συμβολή του στην ψυχιατρική, τις υπηρεσίες του επιστημονικού και του υπαλληλικού προσωπικού. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δίωξη των δύο ψυχολόγων αποτελεί μια μαύρη κηλίδα στην ιστορία του νοσοκομείου και καλούμε τη διοίκηση να την σβήσει.
To Δ.Σ.
Χαϊδάρι 10/11/2010
---------
Τιμούμε το Δρομοκαϊτειο και την ιστορία του ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: