Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Ευχαριστούμε - Ευχαριστούμε - Ευχαριστούμε φίλους, συνεργάτες και συναγωνιστές για την "ατέλειωτη εκδρομή" στο χρόνο



Η ταινιούλα που βλέπετε πήρε μέρος στο 10o Φεστιβάλ Camera Zizanio στον Πύργο. Την δημιούργησαν παιδιά από την Πετρούπολη της Ρωσίας. Για το Φεστιβάλ Camera Zizanio μας ενημέρωνε ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Νίκος Θεοδοσίου, τον οποίο και θα γνωρίσουμε κάποια στιγμή και στο Χαϊδάρι. (τα παραπάνω γράψαμε αρχικά)

Περισσότερες όμως λεπτομέρειες και η πραγματικότητα είναι αυτή που θα διαβάσετε ακριβώς παρακάτω:

Αυτή η ταινία δημιουργήθηκε στον Πύργο τις ημέρες του Φεστιβάλ από τα παιδιά του
Kids Animation Studio DA από την Άγια Πετρούπολη της Ρωσίας.
Αυτά τα παιδιά δεν είναι συνηθισμένα παιδιά αλλά παιδιά που αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στη ζωή: παιδιά με καρκίνο, με αναπηρίες, με νοητική στέρηση, αυτιστικά κλπ...

Μια ομάδα από επαγγελματίες του κινηματογράφου, καλλιτέχνες, animators από τα μεγαλύτερα στούντιο κινουμένων σχεδίων της Αγίας Πετρούπολης, παιδοψυχολόγοι και καθηγητές συγκρότησαν σε εθελοντική βάση το Kids Animation Studio DA για να προσφέρουν σε αυτά τα παιδιά τη χαρά της δημιουργίας. Για μερικά την τελευταία ευκαιρία. Πρόκειται για πολύ γεναίους ανθρώπους.

Η ταινία τους είναι το ευχαριστώ προς το Φεστιβάλ για την πρόσκληση να έρθουν στην Ελλάδα και την φιλοξενία. Δυσκολευτήκαμε πολύ να βρούμε ειδικό αυτοκίνητο για τη μεταφορά τους καθώς τέσσερα από τα παιδιά κινούνταν με αναπηρικά καροτσάκια ‎α‎λ‎λ‎ά‎ ‎και δ‎ω‎μ‎ά‎τ‎ι‎α σε ξενοδοχεία που να έχουν δωμάτια με τις απαρα‎ίτητες διευκολύνσεις. Ο κόσμος μας δεν είναι καθόλου φιλικός γι αυτά τα ‎άτομα.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να τους προσφέρουμε το ελάχιστο، λίγες μέρες χαράς. -Νίκος.
--------------
Και εμείς είμαστε χαρούμενοι που υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν την αγάπη τους και την αλληλεγγύη τους προς αυτά τα παιδιά, έτσι "ήρεμα, ήρεμα και απλά" που έλεγε ο ποιητής, εισπράττοντας μέσα από την καρδιά των παιδιών ένα τόσο μεγάλο "ευχαριστώ - ευχαριστώ"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: