Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΗΜΕΡΗΣΙΑ (2/2/2011): Μολυσμένα τρόφιμα στα πιάτα των Ελλήνων


[Φωτογραφία από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ]

Στις λαϊκές αγορές δεν βλέπεις πια ταμπέλες στους πάγκους πα να γράφουν "χόρτα ή κρεμμυδάκια Ασπροπύργου". Κάτι η ατμοσφαιρική ρύπανση, κάτι τα στραγγίσματα από το ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων δεν είναι καλός κράχτης προς τον πελάτη να αγοράζει λαχανικά από μια ρυπογόνο περιοχή.
Το ίδιο προβλέπουμε να γίνει και με την περιοχή της Θήβας - Οινοφύτων. Διαβάστε αμέσως παρακάτω γιατί προβλέπουμε την εξαφάνιση των πινακίδων με αναφορές στη Θήβα και στα Οινόφυτα από τις λαϊκές και τα μανάβικα.
-------------
Μολυσμένα τρόφιμα στα πιάτα των Ελλήνων
Μολυσμένα με βαρέα μέταλλα σε αποσοστό που αγγίζει το 1000% είναι πατάτες, κρεμμύδια και καρότα από τη Θήβα και τα Οινόφυτα, όπως έδειξε έρευνα-σοκ του πανεπιστημίου.
Ολόκληρο το άρθρο του Κασσιανού Τζέλη ΕΔΩ.
--------------
Οι λόγοι βεβαίως της μόλυνσης είναι κοινοί στον Ασπρόπυργο και στη Θήβα... ασυδοσία των βιομηχανιών, ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα.
Εμείς οι καταναλωτές θα κάνουμε κάτι γι΄ αυτό?

Με το να μη βλέπουμε ταμπέλες στις λαϊκές που να γράφουν τον τόπο βεβαρημένων περιβαλλοντικά περιοχών δεν σημαίνει ότι τα λαχανικά αυτά δεν φτάνουν στο τραπέζι μας. Κάτι τα μεταλλαγμένα, κάτι τα μολυσμένα τρόφιμα... μετά λέμε γιατί....
xpolis

Δεν υπάρχουν σχόλια: