Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Παρασκευή 25/2/2011 συμμετέχουμε στη δενδροφύτευση.... "Αλσύλλιο αρχαιολόγου Ιωάννη Τραυλού"

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες από τον ΑΣΔΑ, η δενδροφύτευση για την Παρασκευή αναβάλλεται... Αν ο καιρός επιτρέψει θα γίνουν κάποιες εργασίες προετοιμασίας. Δείτε ΕΔΩ και την πρόβλεψη του καιρού για αύριο Παρασκευή στα Δυτικά.


[Στο χώρο αυτόν που βλέπετε και που στάθμευαν τα αυτοκίνητα στη δασική περιοχή θα γίνει η δενδροφύτευση μετά από το αίτημα που είχαν εγγράφως υποβάλλει οι: ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ - ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΑΦΑΙΑΣ]


Συμμετέχουμε στη δενδροφύτευση και στη φύλαξη του "Αλσυλλίου αρχαιολόγου Ιωάννη Τραυλού". Η δενδροφύτευση θα γίνει την Παρασκευή 25/2/2011 και θα ξεκινήσει στις 9:00. Να θυμίσουμε το χρονικό και το αίτημα που υπέβαλλαν οι φορείς προς τον ΑΣΔΑ, Δήμο Χαϊδαρίου και που τελικά ικανοποιείται από τον ΑΣΔΑ με μελέτη που κατέθεσε και ενέκρινε το Δασαρχείο.

Αρκετοί από τους επισκέπτες του blog θα θυμούνται ότι στη δασική περιοχή του Ποικίλου Όρους, μετά το Copa Copana και στο ύψος της γέφυρας Σκαραμαγκά, εισέρχονταν και στάθμευαν αυτοκίνητα παρανόμως. Για το θέμα αυτό είχαν γίνει πολλές καταγγελίες, ακτιβισμοί, συνεχείς προσπάθειες να είναι η μπάρα κλειστή κ.λπ. Ένας συνεχής "πόλεμος" - εμείς να κλείνουμε την μπάρα, με τη συνεργασία του ΑΣΔΑ και του Δασαρχείου, και η μπάρα να ανοίγει... Δείτε προηγούμενες παρεμβάσεις και αναρτήσεις ΕΔΩ.

Μετά από συνεχείς προσπάθειες καταφέραμε η μπάρα να παραμένει κλειστή τον περισσότερο καιρό. Επίσης οι φορείς στείλαμε επιστολή στον ΑΣΔΑ και στο Δήμο Χαϊδαρίου (27/7/2009)με την οποία ζητούσαμε τη δενδροφύτευση για την προστασία της δασικής περιοχής από τα μπάζα και τα σκουπίδια, την παράνομη στάθμευση, τη βελτίωση του ισοζυγίου πρασίνου από το κόψιμο των δένδρων και της χαμηλής βλάστησης που έγινε για τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής Ικονίου - Ασπροπύργου. Δείτε την επιστολή ΕΔΩ.

Τελικά οι τεχνικές υπηρεσίες του ΑΣΔΑ έκαναν τις απαιτούμενες ενέργειες (περιβαλλοντική μελέτη κ.λπ) οι οποίες εγκρίθηκαν από το Δασαρχείο, άνοιξαν 300 λάκκους στην περιοχή την οποία υποδείξαμε, και την Παρασκευή 25/2/2011 θα γίνει η δενδροφύτευση.

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου - η Διαρκής Κίνηση Χαϊδαρίου και ο Περιβαλλοντικός της Αφαίας αποφάσισαν να δώσουν ένα όνομα στη νέα δασική περιοχή που θα δημιουργηθεί εκ του μηδενός, να το ονομάσουν "Αλσύλλιο αρχαιολόγου Ιωάννη Τραυλού" για να τιμήσουν το άνθρωπο εκείνο που συνέχισε τις ανασκαφές στην Ιερά Οδό, στο Ιερό της Αφαίας, στις Λίμνες των Ρειτών (Λ.Κουμουνδούρου), Σπήλαιο Πανός κ.λπ. Περισσότερα για τον Ιωάννη Τραυλό ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη δενδροφύτευση ή ακόμα και να περάσετε έστω για λίγο... Η δενδροφύτευση του "Αλσυλλίου αρχαιολόγου Ιωάννη Τραυλού" είναι μια νίκη των ενεργών πολιτών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: xpolis@gmail.com - diakinxaid@gmail.com

5 σχόλια:

MARIAM είπε...

Κι άλλο καλό νέο! άντε ν' αρχίσουμε να αισιοδοξούμε.Τα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣακια θα έχουν σχολείο. Μπορούμε να οργανώσουμε σε άλλο χρόνο μια εξόρμηση, για να ποτίσουμε ίσως, για να έρθουν κι' αυτά;

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Μάλλον θα χρειαστεί να διοργανώσουμε το καλοκαίρι για το πότισμα...

Μου είπαν οι γεωπόνοι του ΑΣΔΑ ότι το καλοκαίρι ίσως χρειαστεί να βοηθήσουμε στο πότισμα... Αλλά θα μιλήσουμε...

Ακόμα μπορεί μια Κυριακή να πάμε και πιο νωρίς για να δουν το μέρος να πάρουμε και μερικά μπουκάλια νερό... έτσι συμβολικά... και μετά να πάμε στο Σκαραμαγκά να δούμε τη θάλασσα.

Cheemba είπε...

παλι θα τρεχω να προλαβω να παω και στη δουλεια...

φανταζομαι φερνει ο καθενας και το σκαλιστηρακι του. Και ενα αδιαβροχο ισως.

Ναι εχετε δικιο μια δεντροφυτευση ειναι το ποιο ευκολο πραμα, το "μετα¨ειναι το δυσκολο (ποτισμα, φροντιδα, παρακολουθηση).

Α, και κατι αλλο, ο επομενος που με ξαναρωτησει ποιος ε'ιναι ο Τραυλος θα του πω λαϊκος συνθετης. Ε, νισαφι!

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Καλημέρα,
Δεν χρειάζεται να φέρεις τίποτα... Αν έχεις χρόνο έλα μόνο για να δεις και φεύγεις.
Η δενδροφύτευση θα γίνει από τον ΑΣΔΑ και θα έρθει ένα σχολείο από το Περιστέρι.
Είναι ημέρα εργάσιμη η Παρασκευή και είναι λογικό να πάμε εκεί οι συνταξιούχοι, οι "κοπανατζήδες"....

Alexia είπε...

Πολύ καλή δραστηριότητα για να αποκτήσει η νέα γενιά οικολογική συνείδηση!Μακάρι να μπορούσα να βρεθώ!Είναι ωραίο να ζεις μέσα στη φύση!