Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Οι μικροί ελεύθεροι χώροι, μικρές ανάσες, δεσμευμένοι από το Δήμο Χαϊδαρίου χώροι "εξαφανίζονται"...



Μετά το οικόπεδο στην Αγωνιστών Στρατοπέδου που "χάθηκε" από το Δήμο Χαϊδαρίου και τώρα κτίζεται, δύο ακόμα οικόπεδα (Ο.Τ. 336-337)συνολικής επιφανείας 1.516 τ.μ. με πεύκα στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα (Θερμοπυλών - Πατρόκλου) κινδυνεύουν να χαθούν από το Δήμο.
Σημειώνουμε ότι "από την κήρυξη της απαλλοτρίωσης (από το Δήμο) έχουν περάσει 17 χρόνια, διάστημα μη αποδεκτό από τη Νομολογία" (και από την κοινή λογική θα λέγαμε.) "Ο Δήμος τελευταία φορά που ασχολήθηκε με το θέμα ήταν το "2006... από τότε και εφεξής δεν έγινε καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αυτής".

Έτσι ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια, κανείς δεν μπορεί να παραμένει "όμηρος" του Δήμου, και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει την προσφυγή.
Δύο ακόμα πευκόφυτα οικόπεδα, δύο μικρές ανάσες στην πόλη, θα χαθούν από το Δήμο. Τι να υποθέσει κανείς; Ερασιτεχνισμός; Επιπολαιότητα; Αδιαφορία; Όλα μαζί;
Θα αναζητηθούν ευθύνες από ποιον; Από τη διοίκηση του Δήμου; Από τις διοικητικές υπηρεσίες;
Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της περιοχής το 1991 είχαν μαζέψει υπογραφές για να απαλλοτριωθούν τα οικόπεδα.

Ας κάνουν κάτι οι ιθύνοντες (οι πολίτες έχουν κάνει και μάλιστα πολλά) για να μη χαθούν άλλοι ελεύθεροι χώροι στην πόλη. Ιδιαίτερα το παλιό οικόπεδο Λολοσίδη στη Δαβάκη δεν πρέπει να χαθεί με τίποτα - με τίποτα....

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ ΕΔΩ.

2 σχόλια:

Cheemba είπε...

"Ερασιτεχνισμός; Επιπολαιότητα; Αδιαφορία;..." Συμφέροντα; Λαδωματά; Να προσθεσω εγώ (Βαγγέλης Κοφινάκος.

Σε λίγες μέρες ανεβάζω θέμα για ακίνητο Λολοσίδη.

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Μια χαρά... περιμένουμε το θέμα...