Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Σάββατο 26 Μαρτίου: Ώρα της Γης/ Να ξεπεράσουμε τη μία ώρα - Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας μόνιμο καθήκον


[Το WWF για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνει παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή, που έχει χαρακτηριστεί ως «το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στον πλανήτη». Δείτε ΕΔΩ την καμπάνια του WWF. Το σύνθημα είναι "Ξεπεράστε τη μία ώρα. Ξεπεράστε τον εαυτό σας". Εμείς πιστεύουμε ότι όπως όλες οι Παγκόσμιες Ημέρες προσφέρονται για να σκεφτούμε τι δεν κάναμε τις προηγούμενες 364 ημέρες, έτσι και η "Ώρα της Γης" προσφέρεται να ερευνήσουμε και εμείς τι δεν κάναμε ως πολίτες, ως κράτος, ως Δήμος, ως επιχείριση, ως φορέας κ.λπ. για να το κάνουμε ή να διεκδικήσουμε από τους άλλους να προβούν σε ενέργειες για να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας.
Στο Δήμο Χαϊδαρίου, που συμμετέχει και αυτός στην Ώρα της Γης, έχουμε παρατηρήσει κατασπατάληση ενέργειας όλο το χρόνο στα δημοτικά καταστήματα. Ο Δήμος διαθέτει όλα τα μέσα για να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας. Χρειάζεται όμως πολιτική εξοικονόμησης ενέργειας όλο το χρόνο. Εμείς ως σύλλογος θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε με ιδέες και προτάσεις.
Με την ευκαιρία δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην δημιουργία νέου εργοστάσιου παραγωγής ενέργειας στη Χαλυβουργική που θα επιβαρύνει με νέους ρύπους την περιοχή του Θριασίου και της Δυτικής Αθήνας.]


[Τι είναι η Δύναμη του 10; - "Οι Συνήγοροι του Κλίματος" διοργανώνουν το πρωτοπόρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Η Δύναμη του 10" σε 10 σχολεία της Αθήνας με σκοπό να ενθαρρύνουν τους μαθητές να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας του σχολείου τους κατά 10% μόλις μέσα σε 10 εβδομάδες!
Από το Χαϊδάρι συμμετέχουν στο πρόγραμμα τρία σχολεία, το 1ο και το 7ο Γυμνάσιο και το 10ο Δημοτικό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι μαθητές συμμετέχουν με μεγάλη διάθεση στο πρόγραμμα και μάλιστα έχουν μεταφέρει στα σπίτια τους το πνεύμα μείωσης ενέργειας. Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες. Περιμένουμε τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα από τη συμμετοχή των σχολείων μας στο πρόγραμμα]


[Η νυχτερινή Αθήνα από ψηλά... Χρειάζονται όλα αυτά τα φώτα; Δείτε περισσότερα για τη λήψη της φωτογραφίας ΕΔΩ]

1 σχόλιο:

Cheemba είπε...

ωραια - τραγικη η φωτο με την athens by night