Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Να λειτουργήσει ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ στην Ιερά Οδό - Να επεκταθεί προς Πειραιά & Ελευσίνα/ Πρωτοβουλία πολιτών


ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ
Παρασκευή 1/4/2011, 8:00 μ.μ. στο Αιγάλεω
(συνάντηση στο σύλλογο δασκάλων, Ρήγα Φεραίου και Παλαιών Πατρών Γερμανού)

 Να λειτουργήσει άμεσα ο νέος σταθμός του Μετρό, όπως και να λέγεται (Δρομοκαΐτειο είναι καλύτερα)
 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Όμηροι στα πολιτικοοικονομικά παιχνίδια, της διαπλοκής, της διαχρονικής μίζας είμαστε εμείς οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας. Ενώ η κυβέρνηση χωρίς καθυστέρηση επέβαλε δραματικές αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Αυξήσεις πάνω από 40% που οδηγούν στα όρια της απόγνωσης τους εργαζόμενους και φουντώνουν το κίνημα «Δεν πληρώνω». Την ίδια στιγμή η επέκταση του Μετρό προς Χαϊδάρι και Πειραιά που θα εξυπηρετούσε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, χρόνια ολόκληρα έχει «κολλήσει».

Ο σταθμός «Αγία Μαρίνα» (πρώην Χαϊδάρι) ήταν προγραμματισμένος να λειτουργήσει από το 2008, η ημερομηνία μετατέθηκε για το 2009, μετά για τον Μάρτιο του 2010, στη συνέχεια για τον Μάιο του 2011.
Γνωρίζουμε ότι ο σταθμός είναι έτοιμος. Όμως σύμφωνα με τις πρόσφατες πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν και δεν διαψεύστηκαν «οι επεκτάσεις του μετρό προς τα νότια και δυτικά προάστια έχουν µπλοκάρει και χωρίς το σύστηµα της σηµατοδότησης, οι σταθµοί απλώς θα υπάρχουν με τις εγκαταστάσεις να φθείρονται από την αχρηστία.» (ΤΑ ΝΕΑ 4/3/2011).

Ο λόγος των συνεχών αναβολών, σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι η εμπλοκή των κυβερνήσεων με τηSIEMENS για το σύστημα τηλεδιεύθυνσης, αναβολές για τις οποίες οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας δεν έχουν καμία ευθύνη και συμμετοχή. Η μόνη τους ευθύνη είναι ότι έχουν ήδη πληρώσει πανάκριβα ένα έργο που δε λειτουργεί. (Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι η εμπλοκή της SIEMENS, κατά έναν ανεξήγητο τρόπο, δεν εμπόδισε τη λειτουργία του Μετρό στην Αγία Παρασκευή.)

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν οι τοπικοί κομματικοί παράγοντες της κυβέρνησης ασχολούνται, όχι με το σκάνδαλο της καθυστέρησης, αλλά με την ονοματοδοσία του νέου σταθμού. Εμείς τους χαρίζουμε το όνομα, το όνομα Χαϊδάρι έκανε τη δουλειά του προεκλογικά ας μη κοροϊδευόμαστε άλλο. Ας πάρει το όνομα μιας Αγίας, όπως και οι περισσότεροι σταθμοί. Έτσι κι αλλιώς στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της
διαφθοράς οι άγιοι περισσεύουν. Εμάς μας ενδιαφέρει η λειτουργία του νέου σταθμού και η επέκταση του ΜΕΤΡΟ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ προς Πειραιά και προς Ελευσίνα.

Η μη λειτουργία του έτοιμου σταθμού ΜΕΤΡΟ στο «τριεθνές» «Αιγάλεω – Αγία Βαρβάρα – Χαϊδάρι» θα λειτουργήσει ως ντόμινο καθυστερήσεων της επέκτασης των επόμενων σταθμών προς Πειραιά.
 Επειδή εμείς οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας έχουμε δικαιώματα στη δημόσια συγκοινωνία,
 Επειδή δεν μπορούμε να παραμείνουμε παρατηρητές στο «πολιτικοοικονομικό» παιχνίδι που παίζεται,
Καλούμε κάθε υπεύθυνο πολίτη που δεν θέλει να παραμείνει θεατής να συμμετάσχει στη συνάντηση συντονισμού την Παρασκευή, 1 Απριλίου, στις 8:00 μ.μ., στα γραφεία του συλλόγου δασκάλων Αιγάλεω, στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Για να λειτουργήσει επιτέλους ο νέος σταθμός (Δρομοκαΐτειο) και να επεκταθεί το
ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Για να τους «τρελάνουμε» στις διεκδικήσεις… Θέλουμε το ΜΕΤΡΟ «εδώ και τώρα»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Κώστας Φωτεινάκης (Χαϊδάρι), Θοδωρής Σπηλιόπουλος (Χαϊδάρι), Δημήτρης Τσουκάλης (Χαϊδάρι), Κώστας Λάμπος (Χαϊδάρι), Βασίλης Βασιλειάδης (Αιγάλεω), Χριστίνα Κούρκουλα (Αιγάλεω), Γιώργος Κουβίδης (Ακτινολόγος στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο), Γιάννα Αγγελοπούλου (Κορυδαλλός), Κώστας Μασμανίδης (Κορυδαλλός), Χρήστος Καρχανίδης (Κορυδαλλός), Χαρούλα Αγκανάκη (Κορυδαλλός), Γεώργιος Ξυνογαλάς (Αγία Βαρβάρα), Ελευθερία Χατζηαναστασίου (Αγία Βαρβάρα)

Mail επικοινωνίας: xpolis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: