Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Εκτός από τους ρύπους στο Θριάσιο γίνεται και διακίνηση τοξικών αποβλήτων από το λιμάνι της Ελευσίνας



[Φωτ. από το blog ΘΡΙΑΣΙΟ SOS]

Απόσπασμα από την ανακοίνωση των τεσσάρων φορέων της Δυτικής Αττικής:
...Κάθε ημέρα, 30 νταλίκες, φορτωμένες τα επικίνδυνα απόβλητα σε σακιά, τα μεταφέρουν από τις εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο της εταιρείας διαχείρισης αποβλήτων POLYECO στον Κεντρικό Λιμένα Ελευσίνας διαμέσου κατοικημένων περιοχών και συγκεκριμένα των οδών Ωκεανίδων και Κανελλοπούλου. Υπολογίζεται ότι θα φορτωθούν συνολικά 5.250 τόνοι αποβλήτων.

...Εργαζόμενοι του Λιμένα - χωρίς τα στοιχειώδη μέσα προστασίας (ειδικό ρουχισμό, γυαλιά, μάσκες κ.α) - χειρίζονται την φόρτωση των επικίνδυνων αποβλήτων υπό συνθήκες συνεχούς και εντονότατης δυσοσμίας.

Χωρίς χρονοτριβή, πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά. Το λιμάνι της Ελευσίνας δεν πρέπει - με πρόσχημα την δυσμενή οικονομική συγκυρία- να μετατραπεί σε πύλη εισόδου και εξόδου τοξικών και επικίνδυνων αποβλήτων. Επιβάλλεται :

· Η άμεση και χωρίς χρονοτριβή σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να εκδηλωθεί με τον πιο επίσημο τρόπο η αντίδραση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και να προγραμματιστούν δυναμικές κινητοποιήσεις .

· Να στείλουμε αποφασιστικό μήνυμα προς την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για την μετατροπή του Λιμένα της Ελευσίνας σε πύλη εισόδου και εξόδου τοξικών και επικίνδυνων αποβλήτων τα οποία θα κυκλοφορούν ανάμεσα σε δημοτικούς δρόμους και συνοικίες και ότι θα παρεμποδίσουμε με όλους τους νόμιμους τρόπους την φορτοεκφόρτωση τοξικών και επικίνδυνων φορτίων στο λιμάνι όπως πράξαμε κατά το πρόσφατο παρελθόν για την υπόθεση της SINTRA .

Ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: