Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΘέΑΜΑ ΔΡόΜΟΥ: Σας καλούμε να συμμετάσχετε/ Πρώτη συνάντηση την Παρασκευή 8 Απριλίου/ Η τέχνη στο δρόμο - Οι ενεργοί πολίτες στο δρόμο


[Van Gogh: The Painter On The Road To Tarascon]

ΘέΑΜΑ ΔΡόΜΟΥ
Κάποιοι λένε «πόλη είναι οι άνθρωποί της», κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι «πόλη είναι η αγορά της» - διευκρινίζοντας ότι «αγορά» εννοούν το χώρο συνάντησης που συναντιούνται οι άνθρωποι και ανταλλάσουν ιδέες, απόψεις, συγκρουόμενοι ή διαφωνούντες. Υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι «πόλη χωρίς τέχνες στους δρόμους, είναι μια νεκρή πόλη».

Όλα τα παραπάνω πιστεύουμε ότι μπορεί να τα προβάλλει ένα «ΘέΑΜΑ ΔΡόΜΟΥ», μια ομάδα ανθρώπων δηλαδή με κοινές ανησυχίες, αποδεχόμενοι την αξία της πολιτικής – κοινωνικής – πολιτιστικής παρέμβασης στο δρόμο, στην πλατεία, στο άλσος, στην παραλία κ.λπ.

Οι μορφές παρέμβασης μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με το δυναμικό, την υποδομή, τα θέματα, τη διάθεση της ομάδας. Μπορεί να είναι η υποκριτική, ο χορός, το κουκλοθέατρο, το θέατρο σκιών, η μουσική, ο κινηματογράφος, τα εικαστικά (graffiti κ.λπ), το παιχνίδι κ.λπ. Όλα αυτά μόνα τους ή σε συνδυασμό μεταξύ τους.

Όσοι «πιστοί», μικροί και μεγάλοι, προσέλθετε στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας. Όλα τα θέματα είναι ανοικτά και συζητήσιμα.

Γνωρίστε το «ΘέΑΜΑ ΔΡόΜΟΥ» - Γνωρίστε άλλους ανθρώπους – Γνωρίστε τις δυνατότητες που έχετε, θα διαπιστώσετε ότι είστε περισσότερο δυνατοί απ΄ ότι αρχικά νομίζατε.

Πρώτη συνάντηση γνωριμίας: Παρασκευή 8 Απριλίου, 8:00 μ.μ., Κολοκοτρώνη 36 (πρώην ΝΕΛΕ), αίθουσα ξυλογλυπτικής.

xpolis@gmail.com – xpolis.blogspot.com - highdari.blogspot.com - oikopolisakia.blogspot.com

ΔΡόΜΟΥ - ΘέΑΜΑ ΔΡόΜΟΥ - ΘέΑΜΑ ΔΡόΜΟΥ - ΘέΑΜΑ ΔΡόΜΟΥ - ΘέΑΜΑ ΔΡόΜΟΥ - ΘέΑΜΑ ΔΡόΜΟΥ - ΘέΑΜΑ ΔΡόΜΟΥ