Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής αναμένεται...


[Φωτ.ΟΡΣΑ - Κλικάρετε επάνω για να μεγεθυνθεί. Το βουνό που βλέπουμε είναι το Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο, αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ποιότητα ζωής όχι μόνο των κατοίκων της Δυτικής Αττικής αλλά ολόκληρου του λεκανοπεδίου. Η θάλασσα που βλέπουμε στη γωνία αριστερά είναι ο κόλπος της Ελευσίνας και η λίμνη, η αρχαία Λίμνη των Ρειτών (Κουμουνδούρου)]

Το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες και το περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μία πρόγευση του γενικού πνεύματος που θα το διέπει παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΟΡΣΑ κ.Πολύζος στην ημερίδα που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στις 16/2/2011.
Σημειώνουμε μερικές μόνο αρχές:
- Άνοιγμα της Αθήνας στο θαλάσσιο μέτωπο (αυτό σημαίνει για εμάς Σκαραμαγκάς, διάβαζε και παρακάτω ανάρτηση)
- Έμφαση στα μέσα σταθερής τροχιάς (αυτό σημαίνει το ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ και σύνδεση της Ελευσίνας)
- Επανάχρηση κτιριακού δυναμικού (αυτό σημαίνει τσαγκαράδικο Λολοσίδη σύμφωνα με την πρόταση που έχουν καταθέσει μέλη του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ - ΕΔΩ)

Αναμένουμε επίσης αποτελεσματικότερη θωράκιση του Όρους Αιγάλεω - Ποικίλου και της Λίμνης Κουμουνδούρου, την υιοθέτηση της πρότασης για 200 χλμ ποδηλατοδρόμων κ.λπ.
Θα είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε στο διάλογο, αρκεί να υπάρξει άνεση χρόνου γιατί τα θέματα είναι πολλά και σοβαρά και οι γενικές ρυθμίσεις που θα προβλεφθούν θα επηρεάσει τη ζωή της πόλης για περισσότερο από δέκα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: