Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

"Το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας / Αττικής 2021" παρουσιάζεται την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011 - Πρώτα σχόλια



Με τον τίτλο "ΑΘΗΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ - ΣΤΡΑΤΗΓΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ" θα παρουσιαστεί σήμερα από τους αρμόδιους Υπουργούς του ΥΠΕΚΑ και αρμοδίων του ΟΡΣΑ το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας Αττικής.
Το σχέδιο ήταν έτοιμο πριν από τον ανασχηματισμό, δηλαδή όταν ΥΠΕΚΑ ήταν η κα Μπιρμπίλη, ο δε φιλόδοξος τίτλος "ΑΘΗΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ" μας παραπέμπει στο βιβλίο του Burgel Guy" Αθήνα, η ανάπτυξη μιας μεσογειακής πρωτεύουσας" (μετάφραση του "δικού" μας Πέτρου Ρυλμόν).

Το Σχέδιο θα μπορούσαμε να το σχολιάσουμε αρχικά ως μια πολύ καλή έκθεση "έκθεση ιδεών" γιατί α) χρειάζονται όλα τα εργαλεία εφαρμογής του (πρωτοβουλίες, νόμοι, ΠΔ, πόροι κ.λπ) β) αγωνιστική διεκδίκηση να εφαρμοστούν οι θετικές πλευρές του και παράλληλα υποβολή προτάσεων να εισαχθούν στο τελικό κείμενο (αυτό είναι προφανώς για διαβούλευση).

Το Σχέδιο έχει αναφορές για τον Πολιτισμό,το Φυσικό και το Αστικό Περιβάλλον στη Δυτική Αθήνα, Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο, Λίμνη Κουμουνδούρου, Ιερά Οδός, ΜΕΤΡΟ, Ελαιώνας, Ελευσίνα, Πάρκο Τρίτση κ.λπ.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2010 φορείς της Δυτικής Αθήνας, μεταξύ αυτών και ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου, είχαμε καταθέσει πρόταση στον ΟΡΣΑ αυξημένης Περιβαλλοντικής Προστασίας για το Όρος Αιγάλεω - Ποκίλο και τη Λίμνη Κουμουνδούρου. (δείτε την πρόταση ΔΕΞΙΑ στη στενή στήλη του blog).

Ο σύλλογος θα μελετήσει την πρόταση, θα την αξιολογήσει και θα επανέλθουμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τις ομιλίες των παραγόντων του ΥΠΕΚΑ και την παρουσίαση της πρότασης του ΟΡΣΑ ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: