Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Η πολιτική εμπλοκή με τη SIEMENS και η έλλειψη πολιτικής βούλησης και σχεδιασμού "εγκλωβίζουν" 180 χιλιάδες επιβάτες σε 7 σταθμούς του ΜΕΤΡΟ (3Δυτικά)



Μεγάλος κίνδυνος να σταματήσει η χρηματοδότηση των 7 σχεδόν έτοιμων σταθμών του ΜΕΤΡΟ, τριών εξ αυτών στη Δυτική Αθήνα, λόγω της "πολιτικής εμπλοκής" με τη SIEMENS.
Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ από το blog της Πρωτοβουλίας "Διεκδικούμε το ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ".

Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής 2011 που παρουσιάστηκε χθες κάνει ιδιαίτερη αναφορά για την μεγάλη σημασία που έχουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και ιδιαίτερα τα μέσα σταθερής τροχιάς, για να γίνει η "Αθήνα - Μεσογειακή Πρωτεύουσα". (Διαβάστε και ΕΔΩ)
------------

"Τσεκούρι" σε 26 γραμμές του ΟΟΣΑ από το Σάββατο 23/7/2011. Τέσσερις λεωφορειακές γραμμές στο Χαϊδάρι καταργούνται ή αλλάζουν διαδρομή. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Αθηνών.

Δυστυχώς αντί να διευκολύνονται οι πολίτες να κυκλοφορούν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για οικονομικούς, περιβαλλοντικούς λόγους παρατηρούμε καθυστερήσεις και νέα εμπόδια.
Καλούμε τους πολίτες να συντονιστούμε και να αναπτύξουμε διεκδικήσεις και αγώνες για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Από 16-22 Σεπτεμβρίου που είναι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, εβδομάδα που προβάλλονται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα δικαιώματα των πεζών και των ποδηλατών ας αναλάβουμε πρωτοβουλίες.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. το 2009 καιτο 2010 είχε διοργανώσει εκδηλώσεις παρεμβάσεις την Εβδομάδα Κινητικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: