Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Τρέχουν και δεν προλαβαίνουν για τη διαχείριση των απορριμμάτων/Χτυπάμε δυνατά την καμπάνα: ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΤΩΡΑ


[Φωτ.από το Ποικίλο Όρος προς την Πάρνηθα, Τάσος Λύτρας: Ο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων - Φυλής (αριστερά) και το αρχαίο τοίχος του Δέματος (δεξιότερα)]

Διαβάστε την απόφαση του ΣΤ΄ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου
που κρίνει ότι είναι "Παράτυπη η σύμβαση που έχει υπογράψει ο ΕΣΔΚΝΑ και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Σχεδιασμού με την κατασκευή των τεσσάρων εργοστασίων σε Φυλή, Άνω Λιόσια, Κερατέα και Γραμματικό συνολικού κόστους 365 εκ. ευρώ." Ολόκληρο το ρεπορτάζ ΕΔΩ.

Μετά από την ΑΝΩΤΈΡΩ απόφαση οι (αν)αρμόδιοι τρέχουν και δεν προλαβαίνουν. Συσκέψεις επί συσκέψεων που όμως α) ή δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά" ή β) αδιαφορούν για τι αντιδράσεις στη Δυτική Αθήνα - Αττική που προετοιμάζονται για το ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων.
Διαβάστε ΕΔΩ για την σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ με θέμα τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική που πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση του ΣΤ΄ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ακυρώνει τον υπάρχοντα σχεδιασμό. Ο κ.Παπακωνσταντίνου (νέος ΥΠΕΚΑ αφού ξεκίνησε το "έργο" του ως Υπουργός Οικονομικών φαίνεται ότι έχει αναλάβει να το ολοκληρώσει υποβαθμίζοντας και το περιβάλλον στο όνομα της ανάπτυξης χωρίς κανόνες)με τη δήλωσή του "για ανοικτές και δόκιμες τεχνολογίες" προετοιμάζει την προώθηση της καύσης, αγνοώντας τις θέσεις του οικολογικού κινήματος αλλά και των κινημάτων.

Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ από τη Συναυλία Διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα Φυλής στις 11/7/2011 στα Άνω Λιόσια.
Δείτε ΕΔΩ το κείμενο που υπογράφουν κυρίως αυτοδιοικητικοί από τη Δυτική Αθήνα - Αττική για το "Οριστικό Κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής"

Κρούουμε την καμπάνα του κινδύνου: Η διαχείριση των απορριμμάτων θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα έχει να αντιμετωπίσει η Αττική και η χώρα μας.
Το παλιό μοντέλο έφαγε τα ψωμιά του και οι προτάσεις για "καύση" που εξυπηρετούν τους "εθνικούς εργολάβους" θα αντιμετωπιστούν και θα αποκρουστούν από τα κινήματα των πολιτών.
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου έχει εγκαίρως ενημερώσει την Επιτροπή Δαβούλευσης του Δήμου Χαϊδαρίου για τις κινητοποιήσεις που αναμένονται να πάρουν μεγάλες διαστάσεις στους επόμενους μήνες ή στις προσεχείς εβδομάδες.Ο σύλλογος έχει καταθέσει πρόταση απεξάρτησης από τους ΧΥΤΑ και αναμένεται να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ΕΔΩ την πρόταση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.
Εμείς στο Χαϊδάρι που έχουμε το "προνόμιο" να γνωρίζουμε γιατί παρακολουθούμε και συμμετέχουμε μέσω του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. στην "Πρωτοβουλία Συνεννόησης για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων" ας λειτουργήσουμε ως "Προμηθείς" και όχι ως "Επιμηθείς", δηλαδή να προνοήσουμε και να απεξαρτηθούμε από τους ΧΥΤΑ για να μη τρέχουμε και να μη προλαβαίνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: