Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ 29/8/2011:ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ, κατάργηση γραμμών του ΟΑΣΑ, δικαιώματα πεζών – ποδηλατών – επιβατώνΕυρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22/9/2011) και «Moving Planet» (24/9/2011)
Παρεμβάσεις για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στη Δυτική Αθήνα

Το θέμα της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, της ασφαλούς και ευχάριστης μετακίνησης πεζών, ποδηλατών, ανθρώπων με καροτσάκια (ΑΜΕΑ, μετακίνησης νηπίων, αγοράς προϊόντων), επιβάτες, έχει αντικειμενικά έρθει πρώτο στον κατάλογο για την ποιότητα ζωής στην πόλη για πολλούς λόγους: α) Οικονομικούς β) Ταχύτητας στη μετακίνηση γ) Κυκλοφοριακούς δ) Περιβαλλοντικούς ε) Οδικής Ασφάλειας κ.λπ. Παρ΄ όλα αυτά δυστυχώς δεν έχει αποτελέσει μέχρι στιγμής σημείο αιχμής τόσο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και από τα κινήματα πολιτών.

Το 2011 η κατάσταση στη μετακίνηση επιδεινώνεται, με την κατάργηση γραμμών και την τροποποίηση δρομολογίων του ΟΑΣΑ σε ολόκληρη την Αττική και προφανώς και στη Δυτική Αθήνα. Για την κατάργηση των δρομολογίων του ΟΑΣΑ στο Χαϊδάρι έχει βγάλει ανακοίνωση και έχει στείλει επιστολή ο Δήμος Χαϊδαρίου (μαζεύει και υπογραφές), ο ΑΣΔΑ, η ΤΕΔΚΝΑ και έχει κάνει μια χλιαρή ερώτηση στη βουλή ο κ.Μίχος (πρώην δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και του ΑΣΔΑ, νυν βουλευτής και υπεύθυνος Τ.Α. του ΠΑΣΟΚ).

Ανακοινώσεις και επιστολές διαμαρτυρίας έχουν εκδώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Δαφναίος Απόλλων», ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου ΕΔΩ, η Πρωτοβουλία «Διεκδικούμε το ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ» και οι δημοτικές παρατάξεις «Πολίτες σε δράση – Οικολόγοι Πράσινοι» Χαϊδάρι, «ΑΝΑΠΛΑΣΗ» Αιγάλεω (ίσως και να έχουν παρέμβει και άλλοι φορείς, αλλά εμείς αυτούς έχουμε υπ΄ όψιν μας).
Χλιαρή επιστολή διαμαρτυρίας στον ΟΑΣΑ έστειλε και ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας για τις καθυστερήσεις των δρομολογίων στην πόλη του.

Τέλος ενδιαφέρον έχουν δύο πρόσφατες απαντήσεις που έλαβε η Πρωτοβουλία «Διεκδικούμε το ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ» από το Αττικό ΜΕΤΡΟ και τη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές συγκοινωνίες, νέος φορέας από τον Ιούνιο του 2011) σύμφωνα με τις οποίες:
α) Δεν υπάρχει καμία απολύτως δέσμευση για το πότε θα λειτουργήσουν οι έτοιμοι σταθμοί στα Δυτικά (Αγία Μαρίνα/Χαϊδάρι – Περιστέρι – Ανθούπολη), αναφέρει απλά μέσα στο 2012
β) Θα υπάρξουν ποινικές διώξεις αν δεν καταβάλουμε εισιτήριο. Η απειλή αυτή εκτοξεύτηκε γιατί στην επιστολή της Πρωτοβουλίας υπήρχε προειδοποίηση ότι δεν θα πληρώνουμε εισιτήριο στο ΜΕΤΡΟ (χαχαχαχα).

Το 2009 και το 2010 ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου είχε διοργανώσει παρεμβάσεις (επιστολές σε αρμόδιους φορείς, Δελτία Τύπου και ανακοινώσεις, αναρτήσεις στο διαδίκτυο κ.λπ.) και ποδηλατοδρομία στο Χαϊδάρι με κύρια αιτήματα: Να λειτουργήσει ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ, Πεζοί και ποδηλάτες έχουν δικαιώματα.

Το 2011 καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο σε μια πρώτη σύσκεψη για να εξετάσουμε νέες μορφές δράσης, οργάνωσης και παρέμβασης για τα θέματα: α) Σταθμοί Μετρό β) Δρομολόγια ΟΑΣΑ γ) Πεζοί – Ποδηλάτες – Επιβάτες δ) Οδική ασφάλεια ε)…..

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για πολύμορφες παρεμβάσεις για τις Μετακινήσεις στα Δυτικά, οι δε μορφές παρέμβασης και οργάνωσης θα συζητηθούν στις συναντήσεις που θα γίνουν.

Πρώτη συνάντηση Δευτέρα 29/8/2011, Ώρα 8:15 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα mails xpolis@gmail.com – metrodyt@gmail.com
--------------
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση επιβεβαιώνεται στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΙ ότι α) ακόμα και αν υπογραφεί σήμερα από τον Υπουργό η αγορά από τη SIEMENS των συστημάτων τηλεδιοίκησης οι σταθμοί για να λειτουργήσουν θα χρειαστεί να περάσουν 12 μήνες β) υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν 374 εκατ. Ευρώ από τα Κοινοτικά προγράμματα χρηματοδότησης λόγω καθυστερήσεων. Περισσότερα στο ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ (ΕΔΩ).Δεν υπάρχουν σχόλια: