Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Δύο μεγάλα πλήγματα για το περιβάλλον και την έρευνα



Αντί να έχουμε περισσότερα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ερευνητικά Κέντρα στη χώρα μας :
- "Αναστέλλουν τη λειτουργία τους" 10 Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «λόγω οργανωτικών αδυναμιών». Τα ΚΠΕ είνα: Βιστωνίδας Ξάνθης, Ποροϊων Σερρών, Βάμου Χανίων, Πεταλουδών Ρόδου, Σικυωνιών Κορινθίας, Βαθέως Σάμου, Ιθάκης Κεφαλληνίας, Σφακιωτών Λευκάδος, Φιλιατών Θεσπρωτίας, Φιλιπιάδος Πρεβέζης ενώ Το ΚΠΕ Κορθίου Άνδρου παύει να είναι Συντονιστικό και συμμετέχει στην Συμβουλευτική Επιτροπή ΚΠΕ Αττικής.
(Υπογράφουμε ΕΔΩ το αίτημα να ανοίξουν όλα τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης)
- Συγχωνεύεται το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) με φορείς γεωργικών ελέγχων και εκπαίδευσης και καταργείται του Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ). Διαβάστε ΕΔΩ τη κοινή ανακοίνωση του WWF και της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ)που χαρακτηρίζουν την απόφαση ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ και Περιβαλλοντικά ολέθρια εξέλιξη.

Κατακτήσεις δεκαετιών παίρνονται πίσω. Αγώνες περιβαλλοντικών οργανώσεων και επιστημόνων για την έρευνα και την προστασία του περιβάλλοντος όχι μόνο δεν αναγνωρίζονται αλλά υπονομεύονται. Αλήθεια εξακολουθούν να μιλάνε ακόμα για πράσινη ανάπτυξη;
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Παπούλιας είχε πει κάποτε ότι η χώρα μας είχε μια "Ανάπτυξη χωρίς κανόνες". Τώρα σιωπά, όπως και για όλες τις θλιβερές εξελίξεις...

Εμείς ως σύλλογος θα προσπαθήσουμε ακόμα πιο οργανωμένα και με περισσότερο πείσμα να συμβάλλουμε α) στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση β) στην έρευνα γ) στην υπεράσπιση των περιβαλλοντικών κατακτήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: