Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ένας βατραχάκος "εμπόδιο" σε επενδύσεις ύψους 2,6 δισ. δολαρίων!


Η ανάρτηση αυτή αφιερώνεται σε όσους δεν βλέπουν τίποτα άλλο εκτός από μια κακοφορμισμένη ανάπτυξη....
 Εκτός από το θέμα που περιγράφεται από το ΑΠΕ γνωρίζουμε ότι στην Αυστραλία είχε ακυρωθεί η κατασκευή ενός νέου αεροδρομίου επειδή στην περιοχή "κατοικούσε" ένα σπάνιο και απειλούμενο είδος βατράχου...
Σ΄ αυτούς λοιπόν που αντιμετωπίζουν τη χλωρίδα και την πανίδα ως εμπόδια τους κάνουμε σύσταση να ηρεμήσουν γιατί δεν θα τους "βγει" η αστικοποίηση των βουνών και των βιοτόπων γενικότερα... και του Όρους Αιγάλεω - Ποικίλου "βεβαίως βεβαίως.."
-----------------

Ένας μικρός πράσινος βάτραχος πονοκεφαλιάζει το υπουργείο Χωροταξίας της Βικτώριας και τους αναδόχους έργων, καθώς θα μπορούσε να διακόψει το χτίσιμο 66.000 σπιτιών και να αποτρέψει μια επένδυση 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ένα σχέδιο δράσης για τη «σωτηρία» του βατράχου του γρασιδιού, προτείνεται στην πολιτειακή κυβέρνηση με τη δημιουργία ζώνης προστασίας 4.400 εκταρίων, εκτός των ορίων ανάπτυξης της πόλης. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σχέδιο, δεν θα επιτρέπεται η οικοδόμηση. Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων τόνισαν ότι οι περιουσίες έχουν χάσει την αξία τους και αμφισβητούν το γεγονός ότι ο βάτραχος απειλείται με εξαφάνιση.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται περιοχές 200 μέτρα κοντά σε πλωτούς δρόμους όπου και απαγορεύεται η διέλευση καθώς είναι το «στέκι» των εν λόγω βατράχων.

Ο υπουργός Χωροταξίας, Μάθιου Γκάι, δήλωσε ότι συμπάσχει με τους κατασκευαστές και ρίχνει την ευθύνη σε μια περιβαλλοντολογική συμφωνία μεταξύ της προηγούμενης πολιτειακής κυβέρνησης με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: