Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.: " Να αλλάξουμε το σύστημα και όχι το κλίμα"- "H σύνοδος του ΟΗΕ για το κλίμα στο Ντέρμπαν και η Ελλάδα" - Ο ρόλος των κινημάτων


Ο σύλλογος από την ίδρυσή του, έχοντας ως πυξίδα την αρχή "Σκέψου παγκόσμια - δράσε τοπικά",  που αποτυπώνεται στο καταστατικό με τη φράση "Έδρα μας το Χαϊδάρι - Τόπος μας όλος ο κόσμος", παρεμβαίνει και φέτος με αφορμή τη Σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή που διεξάγεται στο Ντέρμπαν 28/11/2011 - 9/12/2011.

Δυστυχώς φέτος δεν στάθηκε δυνατό να πραγματοποιηθεί μια παρέμβαση των κινημάτων πόλης και των οικολογικών οργανώσεων όπως γινόταν από το 2007 με αφορμή τη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα που πραγματοποιείται κάθε Δεκέμβριο. Οι παρεμβάσεις αυτές, αν και δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή στο Σύνταγμα, δήλωναν ότι και οι πολίτες έχουν ρόλο, θέση και ευθύνες για την προστασία του κλίματος. Το 2011, με την οικονομική κατάσταση και την πολιτική αβεβαιότητα, δεν καταφέραμε να συντονιστούμε, ας το κάνουμε όμως στην καθημερινότητά μας, συμμετέχοντας και στηρίζοντας πρωτοβουλίες για την προστασία του φυσικού και του αστικού περιβάλλοντος, τα "θύματα" της κλιματικής αλλαγής (μετανάστες λόγω κλιματικής ανατροπής κ.ο.κ), διεκδικώντας κλιματική δικαιοσύνη.
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ 2011-


Δεν υπάρχουν σχόλια: