Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Αχιλλέας Πληθάρας: Στο Ντέρμπαν με "μικρό καλάθι"/ Αρχίζει τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου η Σύνοδος του ΟΗΕ για τη κλιματική αλλαγή



Ο Αχιλλέας Πληθάρας γράφει για την ετήσια σύνοδο του ΟΗΕ που γίνεται  για τη κλιματική αλλαγή στο Ντέρμπαν 28/11/2011 - 9/12/2011.

Μεταξύ των άλλων υπογραμμίζει:
"...Η Ελλάδα στο Ντέρμπαν
Αναφορικά με την εθνική αντιπροσωπεία, πλέον δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά παρά το γεγονός ότι η στάση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις της Κοπεγχάγης και του Κανκούν είχε γεννήσει προσδοκίες. Η οικονομική κρίση φαίνεται πως έχει παγώσει την κινητικότητα της Ελλάδας σε θέματα που σχετίζονται με την αλλαγή του κλίματος. Δεν είναι τυχαίο ότι στην ομιλία του Υπουργού ΠΕΚΑ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που προέκυψε στις 11.11.11, δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά στην κλιματική αλλαγή. Επιπλέον, πάντα σε επίπεδο συμβολισμού, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός πως η Ελλάδα δεν βρίσκονταν μέσα στις 165 χώρες που συμμετείχαν στην προπαρασκευστική συνάντηση πριν το Ντέρμπαν, που διοργανώθηκε στον Παναμά στις αρχές Νοεμβρίου...." 
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
---------------
Αξίζει να σχολιάσουμε ότι τα έτη 2007, 2008, 2009, 2010 κινήματα πολιτών στην Αθήνα διοργάνωναν συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα με θέμα την κλιματική αλλαγή. Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. συμμετείχε στις κινητοποιήσεις αυτές και παράλληλα διοργάνωνε εκδηλώσεις στο Χαϊδάρι.
(Για τις εκδηλώσεις του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. για την κλιματική αλλαγή το  2010, δείτε ΕΔΩ για τα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣάκια και ΕΔΩ για την εκδήλωση  στο Παλατάκι)

Το 2011 σε κεντρικό επίπεδο δεν έχουμε υπ΄ όψιν μας να έχει προγραμματιστεί κάποια εκδήλωση.
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. την Κυριακή 4/12/2011 συμμετέχει στην εκδρομή, ορεινή πεζοπορία που διοργανώνει ο Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας (δείτε ΕΔΩ).
Λίμνη Στυμφαλία - Καστανιά - Μαυροβούνι


Ο σύλλογός μας με τη συμμετοχή του αφιερώνει την ορεινή πεζοπορία στον αγώνα των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη μας. 


Επισκεφτείτε το blog των ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ/Friends of Nature ΕΔΩ και διαβάστε την ανακοίνωση για τη Σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: