Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Σήμερα Σάββατο 5/11/2011 στον "Αγρό" του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού....

[Ο Πάνος παρακολουθεί τον συντονιστή του "Πελίτι" Παναγιώτη Σαϊτανούδη να παρουσιάζει διάφορες συνταγές...  Πατήστε ΕΔΩ για να επισκεφτείτε την "Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι"
("Πελίτ" στα Ποντιακά  σημαίνει Βελανιδιά]



Στον ΑΓΡΟ συναντήσαμε φίλους και συναγωνιστές από τα κινήματα πόλης, ανθρώπους  με φαντασία και με τόλμη, με υψηλό το αίσθημα της προσφοράς, της αυτοδιαχείρισης, της δημιουργίας κ.λπ.
Είδαμε ανθρώπους που επιχειρούν αυτόνομα, με τις δικές τους δυνάμεις, να καλλιεργήσουν με πατροπαράδοτους τρόπους τη γη, ένα μικρό δημόσιο τόπο, να ανταλλάξουν "συνταγές" για την παραγωγή τυριού, σαπουνιού κ.λπ.
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. παρακολουθεί με ενδιαφέρον από την αρχή το εγχείρημα , το πείραμα "της κοινωνικής οικονομίας" της "Πρωτοβουλίας για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό" και θα επανέλθουμε...

Πατήστε ΕΔΩ για να επισκεφτείτε τον ΑΓΡΟ του Ελληνικού και ΕΔΩ την πρόσκληση  για "Συνάντηση για τη γη και την τροφή".

Στο blog του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. θα συνεχίσουμε να αναρτούμε ειδήσεις, πρωτοβουλίες, εγχειρήματα, πειράματα, βιβλία, εκδόσεις κ.λπ. για την "Κοινωνική Οικονομία" και τα Δίκτυα Αλληλεγγύης και Συνεργασίας.

"Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες και στα ακόμη δυσκολότερα χρόνια που έρχονται, πιστεύουμε ότι πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες στον αστικό χώρο που να απαντούν στις ανάγκες στέγασης, περίθαλψης, διατροφής κάποιων πληθυσμιακών ομάδων που αντιμετωπίζουν ακόμα και προβλήματα επιβίωσης, αλλά και στις ανάγκες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, κοινωνικοποίησης και αυτοδιαχείρισης που προκύπτουν για ολόκληρη την κοινωνία...
Από την άλλη, η κυρίαρχη πολιτική γραμμή κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση, βάλλοντας συνεχώς εναντίον πολιτών σε όλα τα επίπεδα..."
Απόσπασμα από έντυπο της Πρωτοβουλίας για τον ΑΓΡΟ στο Ελληνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: