Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Δευτέρα 7/11/2011, 6:00μ.μ. - Συζήτηση για τη ΔΕΗ και τα χαράτσια στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου/ Να είμαστε εκεί



Μεγάλη κινητικότητα ιδιαίτερα για το χαράτσι της ΔΕΗ έχει αναπτυχθεί σε μια σειρά δήμων της Αθήνας. Διαβάστε ΕΔΩ το εξαιρετικό ρεπορτάζ του Άρη Χατζηγεωργίου στη ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΗ Ελευθεροτυπία. Το θέμα άνοιξε ο Δήμος Ιωνίας και ακολούθησαν οι Δήμοι Περιστερίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Σαρωνικού (Καλύβια-Ανάβυσσος-Π. Φώκαια), όπου οι διοικήσεις αποφάσισαν να προσφέρουν νομική βοήθεια σε όσους δημότες θελήσουν να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων που θέλει να εισπράξει η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού, εξηγώντας και το πώς μπορεί να αποφευχθεί η πληρωμή του.


Στο Χαϊδάρι η δημοτική κίνηση "Πολίτες σε δράση - Οικολόγοι Πράσινοι" έχει καταθέσει αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (10 Οκτωβρίου 2011) με τίτλο ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. Όσο αφορά τη ΔΕΗ αναφέρει η ανακοίνωση:
 "Είναι απαράδεκτο να εμπλέκεται από την Κυβέρνηση ο ιδιώτης, δηλαδή   η ΔΕΗ στην είσπραξη του χαρατσιού για ακίνητα, το οποίο βαφτίζει δολίως τέλος ενώ πρόκειται για φόρο,   με την παράνομη  εντολή  να κόβεται το ρεύμα, ένα βασικό κοινωνικό αγαθό απαραίτητο για αξιοπρεπή διαβίωση, σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν." Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση ΕΔΩ.


Με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Λαϊκή Συνέλευση Χαϊδαρίου "οργανώνει παρέμβαση". Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: