Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Σκεπτόμαστε για την Ελλάδα και τον κόσμο... Σήμερα όμως επιλέγουμε τρεις ειδήσεις για τον κόσμο


Αναμένοντας μια ακόμα  ανεξαρτητοποίηση βουλευτή του  ΠΑΣΟΚ, σκεπτόμενοι την Ελλάδα ας "δραπετεύσουμε" από την μικρή μας χώρα, που όμως μπορεί να προκαλέσει "αναταράξεις" σ΄ όλο τον κόσμο, και ας μεταφερθούμε  στη Γάζα, στη πλημμύρα της Ταϊλάνδης και στο μεγάλο θέμα της κλιματικής αλλαγής...
Τρία θέματα που ελάχιστα απασχολούν τους Έλληνες πολίτες και όχι μόνο λόγω της οικονομικής, πολιτικής και πολυεπίπεδης κρίσης...
  1. Κλιματική αλλαγή: "Who Speaks for the Climate?" Ο κοινωνιολόγος Robert J. Brulee ( Drexel University) παρουσιάζει το βιβλίο του. "Πατήστε" ΕΔΩ για να διαβάσετε την παρουσίαση από την εφημερίδα The New York Times (είναι στα αγγλικά)
  2. Ταϊλάνδη: "Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αντισταθεί στη δύναμη της φύσης".  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε φωτογραφίες και περιγραφές από την εφημερίδα The Washington Post.
  3. Γάζα: "Παραμένουμε Άνθρωποι", το καναδικό Ταχρίρ και το ιρλανδικό Σίρσε («Ελευθερία»), απέπλευσαν το απόγευμα της Τετάρτης, 2/11/2011, με στόχο το σπάσιμο του θαλάσσιου αποκλεισμού της Γάζας. Περισσότερα ΕΔΩ.
Δεν είναι όλος ο κόσμος η Ελλάδα και η "πάρτη" μας.
"Ας σκεφτόμαστε παγκόσμια και ας δρούμε τοπικά"

Δεν υπάρχουν σχόλια: