Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ο Σόλων Καρυδάκης, τα τροχαία εγκλήματα και η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης τροχαίων Θυμάτων

 Στις 4 Δεκέμβρη 2009 το βράδυ, ο 15χρονος Σόλων Καρυδάκης ενώ περνούσε μια διάβαση παρέα με συμμαθητές του χτυπήθηκε και εγκαταλείφθηκε από ΙΧ που παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα.... 
Την Παρασκευή στις 11 Νοεμβρίου 2011, στις 5 το απόγευμα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, εκεί στη Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος της Στεφάνου Δέλτα στο Ψυχικό θα γίνουν τα εγκαίνια  της γέφυρας, που φτιάχτηκε με την εθελοντική προσφορά πολλών ανθρώπων, για να λειτουργήσει σαν μέσο αποτροπής παρομοίων συμβάντων.Της γέφυρας του Σόλωνα. Της γέφυρας παιδιών – γέφυρας πεζών. Διαβάστε περισσότερα στο SOS Τροχαία Εγκλήματα ΕΔΩ.


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων από τα Τροχαία (20/11/2011) θα πραγματοποιηθεί α) Εκδήλωση - Συζήτηση για την Οδική Ασφάλεια, τα τροχαία εγκλήματα και την εγκατάλειψη (19/11/2011) και β) Συγκέντρωση μνήμης στο Σύνταγμα (20/11/2011).
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου και η Πρωτοβουλία πολιτών "ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ" συμμετέχουν και στηρίζουν τις εκδηλώσεις και κάθε προσπάθεια συντονισμού για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πεζών, ποδηλατών, ΑΜΕΑ στη μετακίνηση, στην μείωση των οδικών συμβάντων και στη στήριξη των οικογενειών που έχουν θύματα από τροχαία.
Για τις δύο εκδηλώσεις θα επανέλθουμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: