Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

Χωρίς Οικολογικά περιοδικά ευρείας κυκλοφορίας η Ελλάδα - Ο "Δαίμων της Οικολογίας" (ένθετο της ΑΥΓΗΣ) και το ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ (εκδότης δ/ντης Γιάννης Σχίζας) διέκοψαν την έκδοσή τους....Ο "Δαίμων της Οικολογίας" μηνιαίο ανεξάρτητο (κατά τη γνώμη μας) ένθετο της ΑΥΓΗΣ σταμάτησε την έκδοσή του. "Έκλεισε ο κύκλος του".... Τελευταία έκδοση ΕΔΩ

Τι τριμηνιαίο περιοδικό "ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ" με εκδότη - δ/ντή το Γιάννη Σχίζα διέκοψε και αυτό την έκδοσή του. Ευτυχώς υπάρχει το blog ΟΙΚΟΝΙΚΗ Πραγματικότητα "εναντίον της νέας τάξης" και μερικώς καλύπτεται το κενό. "Πατήστε" ΕΔΩ 

Δεν γνωρίζουμε αν εκδοθεί φέτος και από ποιον η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Worldwatch (ΕΔΩ) «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», πέρσι είχε κυκλοφορήσει μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΕΔΩ).
Η έκθεση του Ινστιτούτου για το 2011 έχει τίτλο "Μια διεισδυτική άποψη για την παγκόσμια επισιτιστική κρίση και πώς μπορεί να λυθεί." (θα παρουσιάσουμε το βιβλίο του 2011 σε επόμενη ανάρτηση) 

Μήπως γενικότερα φτωχαίνουμε;

Βεβαίως υπάρχουν και οικολογικές εκδόσεις και blogs. Όμως δεν έχουμε οικολογικά έντυπα   με σταθερή κυκλοφορία που να προβάλλουν μία εναλλακτική πρόταση απέναντι στις καπιταλιστικές αξίες της "ακατάπαυστης παραγωγής και κατανάλωσης" όπως γράφει και ο Κορνήλιος Καστοριάδης.

Για το θέμα της Οικολογικής εναλλακτικής πρότασης θα επανέλθουμε.

Κώστας Φωτεινάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια: