Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Worldwatch Institute: Η Κατάσταση του Κόσμου 2011/ State of the World 2011 "Καινοτομίες που τρέφουν τον πλανήτη" ΔΕΝ κυκλοφόρησε στην Ελλάδα!!!



Το Ινστιτούτο Worldwatch εκδίδει από το 1984 και εντεύθεν ένα βιβλίο που αναφέρεται σε ένα Παγκόσμιο Θέμα που αφορά το Περιβάλλον και την Κοινωνία.
Φέτος, το βιβλίο "State of the World 2011: Innovations that Nourish the Planet" (Η Κατάσταση του Κόσμου 2011: Καινοτομίες που τρέφουν τον πλανήτη) αναφέρεται  στην παγκόσμια επισιτιστική κρίση και προτείνει λύσεις. Η πιο καινοτόμος πάντως λύση, και όχι μόνο για τις χώρες της Αφρικής, για την μείωση της φτώχειας είναι η παραδοσιακή γεωργία...

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το βιβλίο "Η Κατάσταση του Κόσμου 2011" δεν μεταφράστηκε και δεν εκδόθηκε στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Τα τελευταία χρόνια είχε εκδοθεί σε τακτική βάση, το 2010 κυκλοφόρησε σε ένθετο της Καθημερινής. Δείτε το βιβλίο του 2010 ΕΔΩ.
Η μη έκδοση του βιβλίου "Η Κατάσταση του Κόσμου 2011" είναι ακόμα ένα δείγμα ότι γινόμαστε φτωχότεροι, οικονομικά, περιβαλλοντικά, ερευνητικά κ.λπ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η αναφορά και η παρουσίαση του βιβλίου "State of the World 2011: Innovations that Nourish the Planet" (Η Κατάσταση του Κόσμου 2011: Καινοτομίες που τρέφουν τον πλανήτη) ενδεχομένως να είναι η πρώτη που γίνεται στην Ελλάδα από blog ή έντυπα.


Διαβάστε και την ανάρτηση ακριβώς παρακάτω για τα περιοδικά ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ και ο Δαίμων της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ.

1 σχόλιο:

oikoparaxenos είπε...

Eίναι πραγματικά θλιβερή η απουσία ενός τέτοιου έργου από τις ελληνικές βιβλιοθήκες, όσο και αν η "αγγλομάθεια" των περισσοτέρων κάπως μετριάζει το έλλειμμα....Πάντως το κύριο θέμα της "Παγκόσμιας κατάστασης" 2011, δηλαδή η σημασία της γεωργίας μιικρής κλίμακας για τις διατροφικές ανάγκες, έχει μεγάλη αξία και χρήζει της προσοχής όλων...