Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ο κοινωνικός ΙΣΤΟΣ υφαίνεται και στο Χαϊδάρι/ Απαντούμε στην πολιτική, οικονομική, ηθική, πολιτιστική, περιβαλλοντική κρίση με επιθετικότητα


«Η σημαντική δουλειά για να προχωρήσει προς την πρόοδο ο κόσμος δεν είναι υπόθεση πεφωτισμένων και τέλειων ανθρώπων» (George Eliot)
«Πρέπει να χτίσουμε μια νέα συμμαχία. Δεν έχει μείνει κανείς για να του απευθύνουμε αιτήματα. Είμαστε εμείς αυτοί που περιμέναμε και πρέπει να δημιουργήσουμε αυτό που ζητάμε» (Άντζελα  Ντέιβις)

"Εν αρχή είναι ο λόγος..." και από τις συζητήσεις, τις αναζητήσεις μηνών περάσαμε στην  πράξη. Η κρίση επιτάχυνε τις διαδικασίες, δεν ήταν ο βασικός λόγος της "ύφανσης" του ΙΣΤΟΥ. 
Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση του blog Χαϊδάρι SOS "Ο ΙΣΤΟΣ" είναι ένα δίκτυο αλληλέγγυας κοινωνικής δράσης στο Χαϊδάρι, μια συλλογική προσπάθεια πολιτών που κατοικούν, εργάζονται, δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, αλλά και γενικότερα στα Δυτικά. Ένα δίκτυο ανοιχτό σ΄ όλους τους πολίτες που συμφωνούν με τις αρχές του, αφουγκράζονται τα σημεία των καιρών και ονειρεύονται μια ανοιχτή και ελεύθερη Κοινωνία των Πολιτών..."
Διαβάστε την ανάρτηση ΕΔΩ.

Οι πολίτες "Ονειρεύονται", συζητούν, σχεδιάζουν, συνδιαμορφώνουν και αναπτύσσουν δράσεις. Περισσότερα θα έχουμε να πούμε,  και ακόμα περισσότερα να κάνουμε στη συνέχεια. Για την ώρα σας ενημερώνουμε και σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το blog ΙΣΤΟΣ.  ΕΔΩ  θα δείτε περισσότερα  και θα διαβάσατε τις αρχές και το κείμενο συνεννόησης των πολιτών που συμμετέχουν στον ΙΣΤΟ. Μεταξύ των συμμετασχόντων είναι μέλη και φίλοι του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. που εκπροσωπούν αποκλειστικά και μόνο τον εαυτό τους. Στον ΙΣΤΟ δεν συμμετέχουν σύλλογοι, φορείς, υπηρεσίες κ.λπ. ούτε και αντιπρόσωποί τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: