Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού να γίνει το Μητροπολιτικό Πάρκο της Αθήνας/ ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

29/2/2012

- ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Ε.Μ.Π.
- ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
- Συντονιζόμαστε με το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και τον ΑΓΡΟ Ελληνικού. Ριζώνουμε ένα δένδρο την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012


Ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. :
1.       Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ που κατατέθηκε στις 16/2/2012. Αν αυτός ο σχεδιασμός υλοποιηθεί, το περιβαλλοντικό απόθεμα δημόσιας γης για να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Μητροπολιτικό Πάρκο στην Αθήνα γίνεται τσιμέντο  και ακυρώνεται  η φιλική προς το αστικό περιβάλλον πρόταση που έχει επεξεργαστεί και καταθέσει το Πολυτεχνείο. Το πρόσφατο σχέδιο νόμου που κατέθεσε για το Ελληνικό ο «εθισμένος στην πτώχευση» ΥΠΕΚΑ κ.Παπακωνσταντίνου κάνει τις προηγούμενες προτάσεις του κ.Σουφλιά για το Ελληνικό να φαίνονται οικολογικότερες!!!
2.       Στηρίζει τους αγώνες που αναπτύσσονται στην περιοχή και συμμετέχει σ΄ αυτούς για να αποτραπεί ο πρόσφατος σχεδιασμός και να υλοποιηθεί η πρόταση του ΕΜΠ για Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό.
3.       Καλεί τα μέλη και τους φίλους του, τους συναγωνιστές απ΄ όλα τα κινήματα πολιτών να συμμετέχουν ση δενδροφύτευση του Ελαιώνα την Κυριακή 4 Μαρτίου στο Ελληνικό (κόστος δένδρου 5 Ευρώ).

Κώστας Φωτεινάκης: Πρόεδρος/ Σοφία Δημητρίου: Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: