Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

20,9% η ανεργία το Νοέμβριο/ Έσπασαν το φράγμα του 1 εκατ. οι άνεργοι/ Τα νέα μέτρα θα προκαλέσουν αύξηση της ανεργίας...

[Φωτ. από το διαδύκτιο] 

Γράφαμε πριν δύο ημέρες, και πριν δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που θα διαβάσετε παρακάτω, ότι η ανεργία μπορεί να φθάσει στο 30% και ευχόμαστε να διαψευσθούμε. Διαβάστε ΕΔΩ.
Σήμερα παρουσιάστηκε η έρευνα της  Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) η οποία αναφέρει ότι "το ποσοστό της ανεργίας για τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς "εκτινάχθηκε" στο 20,9% και ο αριθμός των ανέργων υπερέβη το ένα εκατομμύριο άτομα". 
Η αύξηση της ανεργίας δεν θα είναι ένα φαινόμενο ξεκομμένο από τα κοινωνικά προβλήματα, θα λειτουργήσει σαν ντόμινο και θα αυξήσει την εγκληματικότητα, τα εξαρτησιογόνα (ναρκωτικά, αλκοόλ κ.λπ), τα ψυχικά νοσήματα, την υποτίμηση της μόρφωσης, τη μετανάστευση "εγκεφάλων" (των παραγωγικών δυνάμεων της κοινωνίας)  κ.λπ.
Σταματάμε εδώ... και θα επανέλθουμε.
Η κοινωνία οφείλει να διεκδικεί ένα κοινωνικό κράτος, να παλεύει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, αλλά παράλληλα οφείλει να δείξει το αλληλέγγυο πρόσωπό της. Με αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια, με την αναζήτηση άλλων μορφών εργασίας και οικονομικής δραστηριότητας (κοινωνική οικονομία) ας επιχειρήσουμε να αντιμετωπίσουμε το ζοφερό κλίμα. Διεκδικούμε και παράλληλα αναζητούμε εναλλακτικές λύσεις εργασίας, μόρφωσης, οικονομίας κ.λπ.
----------------------------------------
ΕΣΠΑΣΑΝ το φράγμα το 1 εκατ. οι άνεργοι 

Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου, 2012
Σοκ προκαλεί το ποσοστό της ανεργίας για τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς "εκτινάχθηκε" στο 20,9% και ο αριθμός των ανέργων υπερέβη το ένα εκατομμύριο άτομα.

Η ανεργία αυξήθηκε το συγκεκριμένο μήνα κατά 7 εκατοστιαίες μονάδες, σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, με τους ανέργους να αυξάνονται κατά περίπου 337.000 άτομα, ενώ μόνο μεταξύ Νοεμβρίου και Οκτωβρίου 2011, προστέθηκαν στις "μαύρες λίστες" ακόμη 126.000 άτομα. Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός πλέον υπερβαίνει τους απασχολούμενους κατά 500 χιλιάδες άτομα, ενώ περίπου ένας στους δύο νέους είναι άνεργοι. Οικονομικοί παράγοντες εκδηλώνουν φόβους για περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, δεδομένης της μεγαλύτερης ύφεσης που θα προκαλέσουν τα μέτρα του νέου μνημονίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ):
 Το ποσοστό ανεργίας τον Νοέμβριο 2011 ανήλθε σε 20,9%, έναντι 13,9% τον Νοέμβριο 2010 και 18,2% τον Οκτώβριο 2011. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.029.587 άτομα και αυξήθηκαν κατά 337.010 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2010 (αύξηση 48,7%) και κατά 126.062 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2011 (αύξηση 14%).
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: