Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Για τη "Βιώσιμη Κινητικότητα και τη Φέρουσα Ικανότητα της Πόλης του Χαϊδαρίου"


Με αφορμή το "βομβαρδισμό" των δύο καφετεριών ENIGMA και Catty Shark καθώς και τα σχόλια επισκεπτών στη σχετική ανάρτηση χθες (ΕΔΩ) επανερχόμαστε στο θέμα σήμερα:
  1. Εμείς δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις αυτών που κατέστρεψαν τα δύο Cafe, ούτε αν είχαν σκοπό να βομβαρδίσουν το ένα ή και τα δύο καταστήματα ταυτόχρονα. Εκ του αποτελέσματος κρίνουμε ότι πρόκειται για αδίστακτα άτομα και καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες που καταστρέφουν περιουσίες, οδηγούν ανθρώπους στην ανεργία, αναστατώνουν και δυσφημούν την πόλη.
  2. Εκφράζουμε την ικανοποίηση για την ταχύτητα που έδρασε η πυροσβεστική, η αστυνομία και η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου (λίγα λεπτά μετά το βομβαρδισμό πέρασαν στη δράση).
  3. Επαναφέρουμε στη συζήτηση τη θέση που είχαμε καταθέσει το Σεπτέμβριο του 2009 με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ότι δηλαδή "Η φέρουσα ικανότητα της πόλης για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και για μεγάλες επιχειρήσεις, τράπεζες, Σούπερ Μάρκετ κ.λπ. στις περιοχές Κέντρου και Δάσους Χαϊδαρίου και κατά μήκος της Λ.Αθηνών, έχει εξαντληθεί".  Διαβάστε ΕΔΩ "Διεκδικούμε την πόλη μας: ΖΗΤΑΜΕ" και ΕΔΩ.
  4. Έχουμε καταθέσει υπόμνημα  για το "Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου Χαϊδαρίου 2012-2014" με το οποίο παρεμβαίνουμε και κάνουμε προτάσεις για τη λειτουργία της πόλης, το φυσικό και το αστικό/δομημένο περιβάλλον. Ιδιαίτερα για τους χώρους στάθμευσης αναφέρουμε ότι "στο κέντρο των πόλεων λειτουργούν ως "μαγνήτες" αυτοκινήτων, δεν συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση του κέντρου" και προτείνουμε : «Για την αποσυμφόρηση των κεντρικών εμπορικών δρόμων Καραϊσκάκη, Γ. Παπανδρέου θα προωθηθεί η στάθμευση των αυτοκινήτων, ιδιαίτερα των επισκεπτών, προς τους υπάρχοντες υπαίθριους χώρους στάθμευσης  στο γήπεδο Σιδηρόπουλου (Ιερά Οδός) και Αθλητικό Κέντρο (Δάσος Χαϊδαρίου). Χρειάζεται ενημέρωση των πολιτών και αυστηρότερη αστυνόμευση στις ανωτέρω εμπορικούς δρόμους». Διαβάστε το Υπόμνημα ΕΔΩ και ιδιαίτερα τα σημεία 18, 19, 20 (σ.7,8)
Τώρα αν και πόσο απασχόλησαν το Δήμο και γενικότερα την τοπική κοινωνία οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει βγάλτε τα συμπεράσματά σας κάνοντας μια βόλτα στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: