Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή/ παρέμβαση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.: Να διατηρηθεί η σιδηροδρομική γραμμή στα Μέγαρα


22/2/2012


Αρκετοί φορείς παρεμβαίνουν έτσι ώστε να διατηρηθεί και να λειτουργήσει ο σταθμός των Μεγάρων και η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου. Μεταξύ αυτών είναι: ECOELEUSIS, ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ, ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου... 
Διαβάστε παρακάτω την επιστολή του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. 
-------
Προς:  
Οργανισμό Σχεδίου Αθήνας
ΓΑΙΟΣΕ Α.Ε.

ΘΕΜΑ:  Να διατηρηθεί η σιδηροδρομική γραμμή στα Μέγαρα

Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Μεγάρων στο πλαίσιο της  ανάπλασης του παλιού και ιστορικού σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, παρεμβαίνει με τέτοιο τρόπο που ακυρώνει στην πράξη τον οποιαδήποτε μελλοντικό σχεδιασμό επανάχρησης της γραμμής.
Επειδή οι παρεμβάσεις αυτές του Δήμου Μεγάρων έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το υπό συζήτηση Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής 2021 σας εφιστούμε την προσοχή και ζητάμε να παρέμβετε στο Δήμο Μεγάρων και σε οποιοδήποτε άλλον συμμετέχει στην «ανάπλαση» έτσι ώστε  να σταματήσουν οι ενέργειες απαξίωσης της σιδηροδρομικής γραμμής  και για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός επανάχρησης της γραμμής αρχικά μέχρι την Ελευσίνα και στη συνέχεια στα Μέγαρα μέχρι την Κόρινθο.

ΥΓ: Σαφώς και είμαστε υπέρ των ποδηλατοδρόμων, βλέπετε το λογότυπο του συλλόγου μας άλλωστε, όμως σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε να καταστραφεί η σιδηροδρομική γραμμή.

Κώστας Φωτεινάκης:  Πρόεδρος  /    Σοφία Δημητρίου:    Γραμματέας
                                                                                 
---------
Τα ίδια με τα Μέγαρα μαθαίνουμε ότι γίνεται και με το σταθμό της Κορίνθου. Διαβάστε ΕΔΩ την επιστολή των Φίλων του Σιδηροδρόμου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: