Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Βόμβα σε δύο καφετέριες στο Χαϊδάρι. Το ENIGMA και το Cutty Shark καταστράφηκαν ολοσχερώς/ Για "επίδειξη δύναμης των ανθρώπων τη νύχτας" (Μπραβιλίκι) μιλάνε στο Χαϊδάρι

Το ENIGMA σε πρώτο πλάνο και αριστερά το Cutty Shark έχουν καταστραφεί ολοσχερώς...

Το Cutty Shark μετά τον βομβαρδισμό (διακρίνονται στο πάτωμα οι υπαίθριες θερμάστρες)

Το Enigma στις φλόγες. Λίγα λεπτά, 4.15, μετά τον "βομβαρδισμό"

Το Enigma στις φλόγες. Λίγα λεπτά, 4.15, μετά τον "βομβαρδισμό" (Φωτογραφία από την Ιθάκης)

Οι γείτονες της περιοχής αναστατώθηκαν και βγήκαν στους δρόμους. Εδώ στο απέναντι πεζοδρόμιο από τις καφετέριες, έξω από την ALPHA BANK (αυτή δεν υπέστη ζημιές)

Το ωστικό κύμα έσπασε περισσότερες από δέκα τζαμαρίες καταστημάτων στο απέναντι πεζοδρόμιο

Το πρωί στις 8:00 οι πυροσβέστες αναχωρούν... Ωστόσο η κίνηση των αυτοκινήτων στην κεντρική οδό  Καραΐσκάκη δεν έχει αποκατασταθεί.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
Η πρώτη βόμβα «πυροδοτήθηκε» γύρω στις 4:00 το πρωί.  
Ο θόρυβος που προκλήθηκε ήταν μεγάλος και αμέσως οι δύο καφετέριες πήραν φωτιά. Ακολούθησαν δύο μικρότερες εκρήξεις, που ορισμένοι λένε ότι μπορεί να ήταν από τις φιάλες υγραερίου που χρησιμοποιούνται στις καφετέριες για υπαίθρια θέρμανση.
Σε ελάχιστο χρόνο κατέφθασε αστυνομία και η πυροσβεστική (να δώσουμε συγχαρητήρια και στους δύο) και αυτό που κατάφερε να κάνει η δεύτερη, ήταν να περιορίσει την έκταση της φωτιάς και την επέκτασή της σε γειτονικά κτήρια.

Η έκρηξη ήταν  μεγάλης κλίμακας, πετάχτηκαν καρέκλες και καναπέδες στα γειτονικά πεύκα, το δε ωστικό κύμα έσπασε περισσότερες από δέκα τζαμαρίες καταστημάτων στο απέναντι πεζοδρόμιο.
Δεν υπάρχει αναφορά για θύματα και τραυματισμούς εργαζομένων στις καφετέριες, κατοίκων ή διερχομένων.

Οι καφετέριες και η επίπλωση των καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Η κοινή γνώμη της πόλης μιλάει ότι «πρόκειται για επίδειξη δύναμης και αποφασιστικότητας των ανθρώπων της νύχτας να διεκδικήσουν το τίμημα της προστασίας» (μπραβιλίκι).

Δεν είναι ή ώρα να επεκταθούμε στο θέμα αυτό αλλά θέλουμε να υπενθυμίσουμε  κατά αρχάς  αυτό που συνεχώς καταγράφουμε ότι τα «πολλά και συγκεντρωμένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν υποβαθμίζουν και απειλούν τη λειτουργία της πόλης» (θα επανέλθουμε)
-----------------------
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρακαλούνται όλοι όσοι κάνουν χρήση του ρεπορτάζ και ειδικότερα χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες να κάνουν αναφορά στην πηγή με σύνδεσμο. Ευχαριστούμε


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβιλικη ήταν η κίνηση αυτή αλλά για το αίνιγμα μόνο,απλά, η μπάλα πήρε κ το άλλο.να ενημερώνουμε κ λίγο σωστά!ευχαριστώ

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Εμείς δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις των "μπράβων" αν ήταν για το Αίνιγμα μόνο ή και για το Catty Shark.
Βάση της λογικής και αυτών που ακούσαμε κάναμε την ανάρτηση.
Όμως δεν έχει ιδιαίτερη σημασία η πρόθεση. Το αποτέλεσμα είναι ότι δύο καταστήματα καταστράφηκαν από ανθρώπους της νύχτας και περίπου δέκα άλλα υπέστησαν ζημιές.

Ανώνυμος είπε...

An den upirxan ta katastimata "ugeionomikou endiaferontos" to xaidari kai to ka8e xaidari 8a itan apla mia geitonia sta ditika proastia.Oti 8elete lete..

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Υπάρχει κάτι που λέγεται "φέρουσα ικανότητα της πόλης"...
Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι: Τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καραϊσκάκη, Γ.Παπανδρέου, Λ.Αθηνών είναι περισσότερα απ΄ ότι μπορεί να αντέξει η πόλη για να έχει εύρυθμη λειτουργία σε κυκλοφορία, στάθμευση, ηχορύπανση, κυκλοφορία ανθρώπων της νύχτας κ.λπ. που πολλές φορές συνδέονται με την εγκληματικότητα, την προστασία, την χαρτοπαιξία κ.λπ.
Η φέρουσα ικανότητα του Χαϊδαρίου λοιπόν για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει εξαντληθεί...
Αν εσείς έχετε άλλη άποψη με γεια σας και χαρά σας...

Ανώνυμος είπε...

Να μην ξεχνάτε αγεπητέ "ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ" οτι από τους φόρους και τα δημοτικά τέλη αυτών των καταστημάτων, έχει αποκομίσει τεράστια χρηματικά ποσά ο Δήμος! Από την μία δεν θέλετε μαγαζιά "υγειονομικού ενδιαφέροντος" και από την άλλη τα χρεώνεται με φόρους και τέλη. Τόσα χρόνια ποιος τους δίνει άδειες?
Αν αφήσουμε λοιπόν την υποκρισία κατά μέρος.
Και όσον αφορά την "φέρουσα ικανότητα της πόλης", αυτή δεν αντέχει τόσους κατοίκους, δεν φταίνε τα καταστήματα!
Υπήρξε δυνατότητα να αυξηθεί η ικανότητα της πόλης με Parking και σταθμό μετρό στο οικόπεδο που τώρα φιλοξενεί το ΤΕΡΑΣ του Δημαρχείου!
Ας είναι καλά κάποιοι πρώην δήμαρχοι που αρνήθηκαν το μετρό!

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Σε λάθος παραλήπτη αναφέρεσθε κύριέ μου. Το "χρεώνεται" δεν μας αφορά γιατί ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. δεν έχει καμία σχέση με το Δήμο, δημοτικές παρατάξεις κ.λπ.
Και αν θέλετε το διάλογο να αποφεύγετε χαρακτηρισμούς όπως "υποκρισία".
Για το θέμα του parking κ.λπ. όπως και για τη βιώσιμη πόλη υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις που έχουμε επεξεργαστεί και προτείνουμε, τις οποίες καλό είναι να τις αναζητήσετε... Αυτό δεν σημαίνει ότι είστε υποχρεωμένοι να τις υιοθετήσετε. Μάλλον θα διαφωνήσετε - αλλά και αυτό είναι δικαίωμά σας.

Ανώνυμος είπε...

Σαφώς υπάρχουν συμφέροντα απο τη λειτουργία των μαγαζιών. Απασχολούν κόσμο. Αλλά αυτό ότι δεν αντέχει τόσους κατοίκους; Δηλ. να φύγουν να γίνει Μπουρνάζι; Ρωτάτε κανένα Μπουρναζιώτη αν του αρέσει;

Ανώνυμος είπε...

"γιατί ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. δεν έχει καμία σχέση με το Δήμο, δημοτικές παρατάξεις"
τότε αυτός που έχει θα είναι κλώνος σας

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Η βλακεία είναι ακατανίκητη.... (γι΄ αυτόν/ή που επιμένει να ισχυρίζεται ότι ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. έχει σχέση με το Δήμο και δημοτικές παρατάξεις)