Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Με αστήριχτη ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου αρνείται τη χορήγηση μεθαδόνης στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο. Μια ομόφωνη απόφαση όνειδος για την πόλη


[Ομόφωνο και βροντερό «ΟΧΙ» από το Δημοτικό Συμβούλιο, στη λειτουργία Μονάδας ΟΚΑΝΑ στο ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» ] 
από την ιστοσελίδα του Δήμου Χαϊδαρίου ΕΔΩ

Αυτή η απόφαση θα γραφτεί στα αρνητικά της ιστορίας της πόλης. Ομόφωνα οι δημοτικοί σύμβουλοι  όλων των δημοτικών παρατάξεων, ολόκληρου του πολύχρωμου πολιτικού φάσματος, συμφώνησαν στα εξής:
Με επιστολή του προς τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών ΟΚΑΝΑ αλλά και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «ΔΡΟΜΟΚΑΊΤΕΙΟ», ο Δήμος Χαϊδαρίου τους καλεί να επανεξετάσουν την απόφαση, για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας χορήγησης υποκατάστατων (μεθαδόνης), εντός του χώρου του Νοσοκομείου, αναθεωρώντας, στην ουσία, την μέχρι πρότινος, στάση τους.
Στην ίδια επιστολή ο Δήμος Χαϊδαρίου ενημερώνει τους προαναφερθέντες φορείς ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, στην συνεδρίαση της 22/2/12, ύστερα από ενδελεχή συζήτηση του θέματος και την ανάπτυξη των επιχειρημάτων από τις Δημοτικές Παρατάξεις, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ τη μη εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας του ΟΚΑΝΑ εντός του Ν/Σ «Ψ.Ν.Α. – ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ». Επισήμανε δε τους εξής αρνητικούς παράγοντες, που καθορίζονται τόσο από τη φυσιογνωμία του συγκεκριμένου Νοσοκομείου, όσο και από τις πολλαπλές «επιβαρύνσεις», που θα προκληθούν στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον του Δήμου, από την εγκατάσταση και λειτουργία της εν λόγω μονάδας.
Συγκεκριμένα:  

1) Η νοσηλεία ψυχικά ασθενών, που δεν έχουν καμία σχέση με τοξικοεξαρτήσεις κάθε μορφής.
 

2) Ο κίνδυνος δημιουργίας «γκέτο» με τον συγκεκριμένο τρόπο, που προτείνεται η εγκατάσταση και λειτουργία της σχετικής μονάδας.


3) Η γειτνίαση του εν λόγω Νοσοκομείου με ικανό αριθμό σχολικών μονάδων, με σοβαρότατο και ορατό πλέον τον κίνδυνο επηρεασμού του μαθητικού δυναμικού, από την κατ’ ανάγκη γνώση της ύπαρξης της πιο πάνω μονάδας και τη μη δυνατότητα αποτροπής των συναντήσεων και των επαφών των χρηστών με τους μαθητές, σε καθημερινή βάση.

-----------
Αστεία και κοινά "επιχειρήματα" που χρησιμοποιούν σε όλη την Ελλάδα όσοι αντιδρούν (ή μάλλον αντιδρούσαν γιατί τώρα πια είναι ελάχιστες οι αντιδράσεις) στην εγκατάσταση μονάδων του ΟΚΑΝΑ.
Εμείς δεν συμφωνούμε με τέτοιες άκρως συντηρητικές ομόφωνες και φοβικές  αποφάσεις... 
Θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε το δικαίωμα της επιλογής μεθόδων αντιμετώπισης των εξαρτήσεων... 
Θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε τη χορήγηση υποκαταστάτων στα δημόσια νοσοκομεία και να επιμένουμε στις αρχικές μας θέσεις που υποβάλαμε δημοσίως στις 17/6/2011. 
Διαβάστε τις θέσεις μας ΕΔΩ.
Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μέχρι και στην Κύπρο αναρτήθηκε η είδηση ότι στο "Χαϊδάρι δεν θέλουν τον ΟΚΑΝΑ", διαβάστε ΕΔΩ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο του Βασίλη Βενιζέλου στην ΑΥΓΗ για το θέμα και ΕΔΩ την απάντηση του Κώστα Ασπρογέρακα.
Για το θέμα θα επανέλθουμε γιατί υπάρχουν σημεία τόσο στο άρθρο του Βασίλη Βενιζέλου όσο και στην απάντηση του Κώστα Ασπρογέρακα με τα οποία διαφωνούμε και επιθυμούμε να πάρουμε υπεύθυνη πολιτική θέση,
Κ.Φωτ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://xpolis.blogspot.com/2011/05/blog-post_26.html