Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Την Κυριακή 6 Μαΐου ας ψηφίσουμε με γνώμονα "Το Φυσικό και το Ανθρωπογενές περιβάλλον"

Ρωμαϊκό νόμισμα που απεικονίζει τις εκλογές


Τα κριτήρια που επιλέγει να ψηφίσει κάθε πολίτης μπορεί να είναι διαφορετικά και πολλές φορές να είναι ανταγωνιστικά και συγκρουόμενα μεταξύ τους, όπως και τα συμφέροντα δεν μπορεί να είναι τα ίδια για όλους. Άλλο συμφέρον έχει αυτός που φοροδιαφεύγει (θέλει να συνεχίσει ανενόχλητος) και άλλα συμφέροντα αυτός που καταβάλλει τους φόρους του (θέλει φορολογική και κοινωνική δικαιοσύνη).

Έτσι άλλα συμφέροντα έχει ο εθνικός μεγαλοεργολάβος κ. Μπόμπολας που αδιαφορεί για τη φύση και το περιβάλλον αρκεί να εξασφαλίσει μεγαλύτερα κέρδη, και άλλα συμφέροντα ο πολίτης που σέβεται τη Φυσική και την Πολιτιστική μας κληρονομιά.

Επειδή αρκετοί φίλοι μας ρωτούν το τι προτείνουμε για τις εκλογές η απάντηση είναι απλή: Να διαβάσουν ορισμένες αναρτήσεις που έχουμε κάνει στο blog και να επιλέξουν κόμματα, πολιτικές και υποψήφιους.

Έτσι λοιπόν προτείνουμε να διαβάσετε:

1) "Αγανακτούμε και Διεκδικούμε στα Δυτικά Προάστια" - Ανακοίνωση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. 3/6/2011 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Διαβάστε ΕΔΩ.

2)  Ανακοίνωση των Φίλων της Φύσης για την Παγκόσμια Ημέρα της "Μητέρας Γης" - 22/3/ 2012.  Διαβάστε ΕΔΩ.

3) Ανοικτή Επιστολή του WWF προς τα πολιτικά κόμματα - 4/4/2012. Διαβάστε ΕΔΩ.


Y.Γ.: Να μη ξεχάσουμε και αυτόν τον κύριο, τον "εθισμένο στην πτώχευση", για τον κ.Παπακωνσταντίνου ο λόγος. Αυτόν ΕΔΩ "μαυρίστε" τον σε περίπτωση που ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ στην Αττική.

Κώστας Φωτεινάκης
Πρόεδρος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου και του Ελληνικού Δικτύου "Φίλοι της Φύσης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: