Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Μία απάντηση και μία προτροπή στον Αντιδήμαρχο Παιδείας & Νεολαίας κ. Σταύρο Μπαλοδήμα: "Επειδή απαξιώσατε την ιστορία του Χαϊδαρίου να παραιτηθείτε από αντιδήμαρχος..."


Κύριε Μπαλοδήμα,
Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 με θέμα το παλαιό Δημαρχείο μεταξύ των άλλων είπατε ότι "Δεν έχει καμία ιστορική αξία το κτήριο" και πως "ο μόνος λόγος για να μη προχωρήσει η κατεδάφιση του παλαιού Δημαρχείου με την ταυτόχρονη ανέγερση του νέου κτηρίου είναι η υποβάθμιση της πλατείας" (δεν έχω τα πρακτικά αλλά πιστεύω ότι απέδωσα σωστά την ουσία των σκέψεων σας).

Κύριε Μπαλοδήμα σοβαρά δεν έχει καμία ιστορική αξία το κτήριο του παλαιού Δημαρχείου; Ας υποθέσουμε ότι δεν είχατε διαβάσει τα τρία βιβλία που αναφέρονται στην τοπική ιστορία του Χαϊδαρίου και που και τα τρία αναφέρονται στο κτήριο αυτό... Δεν ακούσατε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναφορές για την ιστορική του αξία που κανένας Δημοτικός Σύμβουλος δεν αμφισβήτησε;

Λυπάμαι πάρα πολύ για τη δήλωσή σας αυτή και πιο πολύ λυπάμαι γιατί είστε νέος άνθρωπος, εκπαιδευτικός και μάλιστα Αντιδήμαρχος Παιδείας & Νεολαίας.

κ.Μπαλοδήμα,
Προφανώς  δεν γνωρίζετε ότι  "τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου 2012 θα έρθουν στην Αθήνα  20 νέοι από διάφορες χώρες, με θέμα "Η δράση της Ελληνίδας γυναίκας ενάντια στον ναζισμό κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο" και πως θα επισκεφτούν και την πόλη μας.

Προφανώς δεν γνωρίζετε  την αξία της ιστορικής μνήμης για το μέλλον της νεολαίας, άρα την πορεία και το μέλλον ενός έθνους, όπως την παρουσιάζει με εξαιρετικό τρόπο ο (δικός μας) Νικόλαος Γύζης στο έργο του HISTORIA, 1892. 

Προφανώς δεν γνωρίζετε το στίχο του ποιητή "Όσο γνωρίζεις πιο καλά τόσο αγαπάς πιο πλέρια/ Όσο και πιο πολύ αγαπάς, και πιο πολύ γνωρίζεις" (Κωστής Παλαμάς).

κ.Μπαλοδήμα,
Σας προτρέπω να ζητήσετε δημοσία συγνώμη για την απαξίωση της ιστορίας της πόλης μας και ταυτόχρονα να παραιτηθείτε από τη θέση τους Αντιδημάρχου Παιδείας και Νεολαίας. 

Υ.Γ.: Διαβάστε ορισμένα ιστορικά στοιχεία του κτηρίου ΕΔΩ

Κώστας Φωτεινάκης
Ερευνητής της Τοπικής Ιστορίας του Χαϊδαρίου
Πρόεδρος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και του Ελληνικού Δικτύου Περιβαλλοντικών Οργανώσεων "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ"/ Friends of Nature.

Δεν υπάρχουν σχόλια: