Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Δευτέρα 22 Απριλίου: Ρεπορτάζ από την εκδήλωση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. με αίτημα το «ΜΠΛΟΚ15 του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου να γίνει Μνημείο Εθνικής Αντίστασης Η Μνήμη VS στη Λήθη»
Ο κ. Χάγκεν Φλάισερ, Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας 


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – παρέμβαση του Οικολογικού Πολιτιστικού Συλλόγους Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. με αίτημα το «ΜΠΛΟΚ15 του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου να γίνει Μνημείο Εθνικής Αντίστασης.  Η Μνήμη VS στη Λήθη».

Η εκδήλωση αυτή με διαφορετική μορφή αλλά με το ίδιο περιεχόμενο, διοργανώνεται κάθε χρόνο με αφορμή την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών την Πρωτομαγιά του 1944. Στην εκδήλωση είχαν καλεστεί όλοι ο βουλευτές του κοινοβουλίου, εκτός Χρυσής Αυγής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαϊδαρίου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και φορείς της πόλης.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκαν ντοκουμέντα για το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου και την Εθνική Αντίσταση από το αρχείο του κ.Γιάννη Ιγγλέση.
Την εκδήλωση άνοιξε η κα Σοφία Δημητρίου-Ψαρρού (πρόεδρος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.),  στη συνέχεια αναγνώστηκε η κύρια ομιλία της κας Άννας Μαρίας Δρουμπούκη (υπ.διδάκτωρ στη νεότερη ιστορία) και έκλεισε τον πρώτο κύκλο ο κ. Κώστας Φωτεινάκης (γραμματέας του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ και ερευνητής της τοπικής ιστορίας).

Παρεμβάσεις έκαναν :
Η Έλενα Καρέλα – Πέτρουλα (μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου) διάβασε ένα κείμενο -  αποτέλεσμα της εργασίας για το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου που έκανε η Γ’ τάξη στο μάθημα της Ιστορίας).
Ο Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας κ. Χάγκεν Φλάισερ, η βουλευτής κα Χαρά Καφαντάρη (ΣΥΡΙΖΑ), ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Κώστας Διάκος (Αττική Οικολογική Απάντηση), ο βουλευτής κ. Βασίλης Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ), ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ντίνος Καράμπελας, ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Μποζίκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κίμων Φουντούλης (Πολίτες σε Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι) και ο κ.Γιάννης Ιγγλέσης (πρώην αντιδήμαρχος, συλλέκτης και ερευνητής της τοπικής ιστορίας).

Όλοι όσοι έκαναν παρεμβάσεις δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν και θα επιδιώξουν το ΜΠΛΟΚ15 να γίνει Μνημείο Εθνικής Αντίστασης προσβάσιμο στους πολίτες.
Στην εκδήλωση, εκτός των προαναφερομένων, παραβρέθηκαν οι: Σωτήρης Σιώκος (τμήμα Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ), Παναγιώτης Γρηγοράκος  (Γραμματέας του Δήμου Χαϊδαρίου), Δημήτρης Τσουκάλης (Πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαϊδαρίου), Κατερίνα Νομίδη ( Αντιπρόεδρος  Β΄ΕΛΜΕ Γ΄Αθήνας), Σπυριδούλα Σκούρα και Γιώργος Σκούρας (Εφορεία Προσκόπων Χαϊδαρίου), Άρης Πανόπουλος (Δημοτικός Σύμβουλος, «Πρώτα το Χαϊδάρι»), Πλάτων Δεσάντης (πρόεδρος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ), Μαρία Μπακλαβά (Δ.Σ. Ομοσπονδίας Θεσσαλών), εκπαιδευτικοί κ.ά. συμπολίτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: