Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Ο Αντιδήμαρχος οικονομικών Χαϊδαρίου Μάριος Λιακόπουλος είναι τελικά το πρόσωπο που φωτογραφιζόταν ως λαμόγιο. Συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα/ Δήλωση Δημάρχου Χαϊδαρίου κ.Μαραβέλια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Δημάρχου Χαϊδαρίου κ Δημήτρη Μαραβέλια για το θέμα του αντιδημάρχου Μάριου Λιακόπουλου:
-
Δήλωση Δημάρχου Δημήτρη Μαραβέλια
ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
28/08/2013

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ανακοινώνεται η παύση του κ. Μάριου Λιακόπουλου από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου, καθώς και η αναστολή της ιδιότητας μέλους του Συνδυασμού "ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΑΪΔΑΡΙ", μέχρι την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η απόλυτη διαφάνεια στην Διοίκηση του Δήμου μας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή και για εμένα προσωπικά, μπροστά στην οποία φιλικές και πολιτικές σχέσεις μπαίνουν στην άκρη

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ

------------------
Η είδηση αρχικά αναρτήθηκε στο ΧΑΪΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ το Σάββατο 27/8/2013 ΕΔΩ και το όνομα άρχισε να συζητιέται "στα κουρεία και στα λουτρά" ώσπου σήμερα το πρωί αναρτήθηκε στο....

.... AIGALEO PRESS το δημοσίευμα που φωτογραφίζει συγκεκριμένο αντιδήμαρχο της πόλη μας ΕΔΩ.

Η τοπική κοινωνία δεν γνωρίζουμε αν πει "όλοι τα παίρνουνε" και γυρίσει πλευρό  - αλλά μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι όλοι δεν τα παίρνουνε και ότι είναι πολλοί εκείνοι που δίνουν πολύτιμο χρόνο, δουλειά, κόπο και πολλά άλλα στο συλλογικό κοινωνικό συμφέρον.
-------------
.... το όνομα του αντιδημάρχου Χαϊδαρίου δόθηκε τελικά στη δημοσιότητα: Μάριος Λιακόπουλος. Η τοπική κοινωνία οφείλει να καταδικάσει την  εκβιαστική και εγκληματική πράξη του αντιδημάρχου και να προστατέψει τα παιδιά του -  δεν έχουν καμία ευθύνη για τις πράξεις του πατέρα τους.







1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ εύστοχο το σχόλιό σου μετά την είδηση, γι'αυτό επέτρεψέ μου να το προεκτείνω λιγάκι.
Πολύ φοβάμαι ότι η τοπική (και μη) κοινωνία θα πει αυτό που απεύχεσαι. Η γενική απαξίωση της πολιτικής μέσα από συντεταγμένα και προσεκτικά επιλεγμένα δημοσιεύματα (δεν αναφέρομαι τόσο στην ορθότητά τους, αλλά κυρίως στη συχνότητα, το χρόνο και τον τρόπο παρουσίασης των αποκαλύψεων), σε συνδυασμό με τη δήλωση μη εμπιστοσύνης σε κόμματα και ηγεσίες (κεντρικές και τοπικές) του 92% σε πρόσφατη σχετική έρευνα, δημιουργούν το πλαίσιο στο οποίο μπορούν να ευδοκιμήσουν ανελεύθεροι, καταπιεστικοί και στρατιωτικοποιημένοι σχηματισμοί σαν τη ΧΑ. Η οποία καταφέρνει το εξής καταπληκτικό: να εμφανίζεται να διεκδικεί η ίδια την εξουσία και την πολιτική ηγεσία, με σύνθημα το "όλοι είναι ίδιοι" - δηλαδή η ΧΑ δεν εντάσσεται στο "όλοι"? και αν δεν εντάσσεται, πώς είναι σίγουρη πως είναι η μόνη που δεν εντάσσεται? Δηλαδή, τελικά, ίσως το "όλοι τα παίρνουν" ακόμα κι αν οι αυτοπροβαλλόμενοι ως εξαιρούμενοι της ΧΑ ήταν οι μόνοι εξαιρούμενοι, δεν είναι παρά ένα σύνθημα χωρίς βάση και περιεχόμενο.
Η κοινωνία που, μάλλον, "γυρίζει πλευρό", ίσως πετύχει περισσότερα αν αρχίσει να σκέφτεται πως το ζητούμενο δεν είναι να βρει ποιοί είναι "εκείνοι που δίνουν πολύτιμο χρόνο, δουλειά, κόπο και πολλά άλλα στο συλλογικό κοινωνικό συμφέρον", (που φυσικά και υπάρχουν και πολλοί είναι και αξίζει να τους βρει για να τους βοηθήσει και να αποτρέψει τον κίνδυνο μετάλλαξής τους), αλλά και πολύ περισσότερο, να εμπλακεί η ίδια (η κοινωνία) ενεργά σε θεσμούς και διαδικασίες συλλογικής και δημοκρατικής λήψης αποφάσεων και φυσικά συνεχούς ελέγχου εφαρμογής των όσων αποφασίζει (η ίδια η κοινωνία). Κι όπου δεν υπάρχουν οι θεσμοί να τους φτιάξει μόνη της.
Όσο δεν το κάνει, τότε ίσως, πράγματι, επιβεβαιώνει πως και η ίδια η κοινωνία είναι το ίδιο διαβρωμένη και ανίκανη όσο και "όλοι"... όσο και οι της ΧΑ. Γιατί, απλά, το "όλοι" σημαίνει μόνο όλοι, χωρίς εξαιρέσεις, ούτε καν αυτού που το ξεστομίζει αλόγιστα.
Αν θέλουν να εξαιρούνται οι της ΧΑ από το "όλοι είναι ίδιοι", θα πρέπει να προτείνουν και τον τρόπο που θα ελέγχει η κοινωνία το ότι όντως εξαιρούνται, εάν και εφόσον έρθουν στη θέση να υλοποιούν αποφάσεις. Και ο μόνος τρόπος ελέγχου είναι η πλήρης λειτουργία της δημοκρατίας (στις αποφάσεις και τον έλεγχο).
Δεν φτάσαμε ως εδώ, λόγω "πολλής δημοκρατίας", αλλά λόγω του ότι η "δημοκρατία" λειτουργεί χωρίς την κοινωνία.
Με δυό λόγια όποιος θέλει να πει "όλοι τα παίρνουν", και θέλει να εξαιρέσει τον εαυτό του, ας παλέψει για να μπορεί να συμμετέχει στη λήψη των αποφάσεων και τον έλεγχο των πεπραγμένων, κάτι που φυσικά δεν γίνεται με "πεφωτισμένους ηγέτες", στρατοκρατία και φόβο.