Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Θυμόμαστε τα θύματα των τροχαίων. Κυριακή 24 Νοέμβρη: σε δρόμους και σε πλατείες, με τα πόδια, με ποδήλατα, με πεταλούδες | Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης


Όπως είχαμε ενημερώσει με προηγούμενη ανάρτηση μας (ΕΔΩ) οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης (τρίτη Κυριακή του Νοέμβρη) που πραγματοποιήθηκαν παγκόσμια στις 17 Νοέμβρη στις περισσότερες πόλεις της χώρας μας λόγω της σύμπτωσης με την επέτειο του Πολυτεχνείου μετατέθηκαν για την Κυριακή 24 Νοεμβρίου. Ο πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα, στην Αθήνα καλεί σε ανοικτή εκδήλωση Μνήμης στις 13.00 στο Σύνταγμα μπροστά στην είσοδο του Μετρό. Είναι η τέταρτη χρονιά που πραγματοποιείται αυτή η εκδήλωση και μαζί μας όπως κάθε χρόνο θα είναι οι κινήσεις των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου, οι πεζοί, οι ποδηλάτες, οι Μαμάδες στο Δρόμο και ένα πολύχρωμο πλήθος άλλων φορέων που αναγνωρίζουν και προτάσσουν το ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησης και του σεβασμού των θυμάτων των τροχαίων εγκλημάτων σαν  ζήτημα απόλυτης κοινωνικής και πολιτικής προτεραιότητας.
Πρώτα απ όλα όμως θα είναι εκεί οι οικογένειες των θυμάτων οι γνωστοί από τις προηγούμενες φορές αλλά και καινούργιες (δυστυχώς ο κατάλογος είναι ατελείωτος) με μια φωτογραφία και λίγα λόγια γι αυτούς που χάθηκαν βίαια, άδικα, αιφνιδιαστικά χωρίς λόγο θύματα του παραλογισμού του κυκλοφοριακού συστήματος, της εγκληματικής αδιαφορίας της πολιτείας και της εκ του ασφαλούς επιθετικής οδήγησης των ελεύθερων σκοπευτών της ασφάλτου. Θα είμαστε εκεί για να γνωριστούμε για να ενώσουμε τον πόνο αλλά και την οργή μας και να απαιτήσουμε Σεβασμό και μια συστηματική μακροχρόνια πολιτική για να σταματήσουμε την γενοκτονία.
Δεν το θέλησαν οι πολιτικοί, δεν το μπόρεσαν οι τεχνοκράτες θα το επιβάλουν τα θύματα και οι ευάλωτοι χρήστες του οδικού δικτύου. Γι αυτό θα είμαστε κάθε χρόνο και περισσότεροι κάθε χρόνο και σε περισσότερα μέρη.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο SOS Τροχαία Εγκλήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: