Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Κλείνει επ’ αόριστον το «Δρομοκαΐτειο» - Απεργίες κινητοποιήσεις στα δύο Ψυχιατρεία Δαφνί και Δρομοκαΐτειο


«Ταφόπλακα» και στο τομέα της ψυχικής υγείας βάζουν οι πολιτικές του αρμόδιου υπουργείου. Ο  πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Δρομοκαϊίτειου, ανακοίνωσε το κλείσιμό του επ’ αόριστον από τη Δευτέρα (04/11) και κάλεσε τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να παραιτηθεί.

Τα δύο νοσοκομεία «Δαφνί» και «Δρομοκαΐτειο», λειτουργούν σήμερα με προσωπικό ασφαλείας, μετά την απόφαση του συλλόγου εργαζομένων για 24ωρη απεργία .
Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο υπουργείο Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση των υπηρεσιών ψυχικής Υγείας. 
Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση περιλαμβάνει συγχωνεύσεις και κλείσιμο κλινικών, καθώς και συμμετοχή των εργαζομένων στις δομές ψυχικής υγείας στο δεύτερο «κύμα» κινητικότητας.
«Η ψευδεπίγραφη ψυχιατρική αποασυλοποίηση είναι μέρος των γενικότερων αντιδραστικών αλλαγών στον τομέα της υγείας που στοχεύει να αποποιηθεί το κράτος την ευθύνη της νοσηλείας και αποκατάστασης των ψυχικά ασθενών, να μετακυλήσει την ευθύνη και το κόστος της θεραπείας στους ασθενείς και τις οικογένειές τους, να διευρυνθεί το πεδίο της επιχειρηματικής δράσης σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα, να διοχετευτεί ζεστό χρήμα στις Μ.Κ.Ο. που θα πετούν τους ασθενείς στο δρόμο όταν δε θα εξασφαλίζεται η κερδοφόρα λειτουργία τους», αναφέρει ανακοίνωση των εργαζομένων.
ΠΗΓΗ: ATTIKIPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια: