Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Η ενεργειακή φτώχεια προκαλεί α) δραματική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και β) θανάτους | ΥΠΕΚΑ & Υπουργείο Υγείας συνιστούν να μη χρησιμοποιούνται τα τζάκια....

[Σελέστ Πολυχρονιάδη: "Γυναίκες μεταφέρουν ξύλα από το Δαφνί, 1941" κατά της διάρκειας της Κατοχής]

Η ανακοίνωση των Υπουργείων: 
"Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και την Δευτέρα το πρωί ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Συνιστάται στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατό την άσκοπη χρήση τζακιών. Με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων."


Σχόλια:
  1. Οι πολίτες αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τζάκια και ξυλόσομπες γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν πετρέλαιο για τα καλοριφέρ ή να χρησιμοποιήσουν ηλεκτριικό ρεύμα. Σε ορισμένες περιοχές όπου η ανεργία θερίζει όπως π.χ. το Κερατσίνι - Δραπετσώνα, το 25% των σπιτιών είναι χωρίς ρεύμα!!!
  2. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που οι κάτοικοι μπροστά στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν γίνονται λαθροϋλοτόμοι κόβοντας δένδρα από τα περιαστικά δάση ακόμα και από άλση και πάρκα εντός των πόλεων. Το ίδιο συνέβηκε κατά τη διάρκεια της Κατοχής που τα βουνά της Αττικής υλοτομήθηκαν για να ζήσουν οι άνθρωποι. Σύμφωνα με προφορικές μαρτυρίες το "Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο είχε υλοτομηθεί για να καλυφτούν οι ανάγκες και στη συνέχεια οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας πήγαιναν ακόμα δυτικότερα στην Αγία Σωτήρα, Βίλια κλ.π" 
  3. Το φαινόμενο της αύξησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης δεν παρατηρείται τυχαία και μόνο λόγω καιρικών συνθηκών, είναι αποτέλεσμα της ανθρωπιστικής κρίσης που δημιουργείται από τις επιλογές της κυβέρνησης που προκαλεί την ενεργειακή φτώχεια.
  4. Υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, αύξηση της λαθροϋλοτομίας, ατμοσφαιρική ρύπανση πάνε μαζί και είναι αποτελέσματα της πολιτικής των κυβερνήσεων.
Περισσότερα για την ενεργειακή φτώχεια διαβάστε στην παρέμβαση που έκανα με τίτλο "Η ενεργειακή φτώχεια και οι συνέπειες στο περιβάλλον και στην υγεία" στο Διεθνές Συνέδριο για την ενέργεια  ΕΔΩ

Κώστας Φωτεινάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: