Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Κυριακή στο Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο | Διεθνής Ημέρα Βουνών | SAVIC | Naturefriends Urban Trails

 




Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, η οικοξενάγηση, ήπια πεζοπορία στο Όρος Αιγάλεω με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Βουνών και στο πλαίσιο των προγραμμάτων SAVIC και Νaturefriends Urban Trails που προωθεί ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ.
Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μιλήσαμε για την ιστορία της περιοχής από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας, την πλούσια  χλωρίδα και πανίδα του βουνού και για τα προβλήματα που ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. έχει καταγράψει (σκουπίδια, λαθροϋλοτομία, μη αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκύψει από τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής Ικονίου - Ασπροπύργου κ.λπ.)
Στην οικοξενάγηση πήρας μέρος μέλη και φίλοι του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ., οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα SAVIC, μαθητές και γονείς από το 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου.

Στο πρόγραμμα SAVIC που υλοποιεί ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. σε συνεργασία με τον Ιταλικό οργανισμό Training 2000,  συμμετέχουν μέλη του συλλόγου από 50 ετών και άνω.
Περισσότερα για το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Το πρόγραμμα του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. με διαδρομές στην πόλη και στο βουνό θα συνεχιστεί και την επόμενη περίοδο με οικοξεναγήσεις στο ΜΕΤΡΟ του Αιγάλεω (αρχαιολογικά ευρήματα, Ιερά Οδός), Παλατάκι (Γυζης, Λύτρας), Μονή Δαφνίου, Λίμνη Κουμουνδούρου, Στρατόπεδο ΜΠΛΟΚ 15 κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: