Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

"Naturfreund sein, heisst Mensch sein | Είσαι φίλος της φύσης, είσαι άνθρωπος" | H αντίσταση των Naturefriends στο Ναζισμό | Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ δεν είναι μόνο μια περιβαλλοντική οργάνωση


Αριστερά το “σπίτι των Naturefriends” πριν το επιτάξουν οι Ναζί –  Δεξιά το ναζιστικό έμβλημα | “Ούτε στην Αυστρία που πουθενά, έξω οι ναζί από κάθε γειτονιά”
----------------
Μία εξαιρετική έκδοση των Naturefriends,  που και αυτή δεν έχει μεταφραστεί στην Ελλάδα. Naturefriends μια Διεθνής Περιβαλλοντική Οργάνωση που ιδρύθηκε το 1895 στην Αυστρία, με κοινωνικό πρόσωπο. Στην πραγματικότητα ένα κίνημα που   “Οι στόχοι και οι βασικές αρχές του συμπυκνώνονται στις ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού: Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη” [περισσότερα ΕΔΩ]
Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece κάνουν μια πρώτη παρουσίαση του βιβλίου στην Ελλάδα και θα επανέλθουν με περισσότερες πληροφορίες. 
———————————————————————
Naturfreund sein, heisst Mensch sein |Είσαι φίλος της φύσης, είσαι άνθρωπος
Το 2013 συμπληρώνονται 80 χρόνια από την απαγόρευση των Φίλων της Φύσης από τους Φασίστες και από την εξ εφόδου κατάληψη των δικών μας Καταλυμάτων των Φίλων της Φύσης και των λοιπών εγκαταστάσεων από τα Τάγματα Εφόδου, την Χιτλερική Νεολαία και το ναζιστικό κράτος.
Ως οργάνωση της Ομοσπονδιακής Γερμανίας γνωρίζουμε για την τύχη και το θάρρος εκατοντάδων συντρόφων και συντροφισσών, που ως Φίλοι της Φύσης και προ πάντων ως μέλη σοσιαλιστικών ή κομμουνιστικών ομάδων έχουν προβεί σε αντιστασιακές πράξεις.
Σήμερα ζουν ελάχιστοι Φίλοι της Φύσης που προσωπικά ήταν στην αντίσταση, οι οποίοι γνώρισαν αντιστασιακούς ή που γνωρίζουν την αντιστασιακή τους δράση.
Για το λόγο αυτό πήραμε αφορμή από την επέτειο, για να συλλέξουμε ένα μέρος από την υπάρχουσα γνώση από τις αναμνήσεις, τις γραπτές αναφορές και τα ντοκουμέντα.
Απ’ όλα αυτά έχει προκύψει ένα αναμνηστικό βιβλίο, στο οποίο τα προσωπικά δράματα ορισμένων ιστορούνται αντιπροσωπευτικά  για την αντίσταση των Φίλων της Φύσης.
Μετάφραση της μικρής  παρουσίασης Δαμιανός Βασιλειάδης, μέλος του Δ.Σ. των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ
Ανάρτηση και στο Rοseta Books ΕΔΩ
--------------------------------
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και τα μέλη του είναι ταυτόχρονα μέλη και των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ. 
Η έκδοση "Naturfreund sein, heisst Mensch sein | Είσαι φίλος της φύσης, είσαι άνθρωπος", μας κάνει περήφανους που συμμετέχουμε στη Διεθνή Περιβαλλοντική Κοινωνική Οργάνωση Naturefrinnds που τα  μέλη της αγωνίστηκαν ενάντια στο ναζισμό, που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές και ανθρώπινα θύματα στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. σε συνεργασία με τους ΦτΦ,  θα παρουσιάσει το βιβλίο σε ιδιαίτερη εκδήλωση στην ιστορική μας πόλη μας που "φιλοξένησε" το  Στρατόπεδο Χαϊδαρίου και το ΜΠΛΟΚ15 ένα από τα κάστρα της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στο ναζισμό και στο φασισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: