Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Πλήθος «μυημένων» για τη Χλωρίδα της Ελλάδας στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους | Μεγάλο γεγονός για την πόλη μας

Ο Τάσος Λύτρας, ερασιτέχνης Βοτανικός, πεζοπόρος, νομικός περιβάλλοντος και μέλος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. οργάνωσε την ξενάγηση και έφερε σε επαφή ανθρώπους που λατρεύουν τη φύση και την προστατεύουν. Μαζί του η κα Ειρήνη Βαλλιανάτου περιμένουν να προϋπαντήσουν τους επισκέπτες.
Στην αρχή της ξενάγησης παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Βιολογίας κ.Γιάννη Μπαζό  η ιστορική έκδοση «Vascular Plants of Greece: An Annotated Checklist | Τα Φυτά της Ελλάδας» [ΕΔΩ]. Στη συνέχεια η κα Ειρήνη Βαλλιανάτου  Δρ. Βιολογίας, Συστηματικός Βοτανικός- Φυτοκοινωνιολόγος, Βοτανικός Κήπος Ι. & Α. Ν. Διομήδους, ξενάγησε με εντυπωσιακό τρόπο τους επισκέπτες στον πανέμορφο χώρου του Κήπου.



Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική ξενάγηση στο Βοτανικό Κήπου Διομήδους, σε δύο ομάδες «μυημένων» για της Χλωρίδα της Ελλάδας: Της Ομάδας του «Περιπατητικού Ομίλου Βιολογικού Αθήνας» και της Ομάδας «Ενδημικά, Σπάνια και Ωραία της Ελλάδος».
Οι επισκέπτες έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και οι τελευταίοι που έφυγαν από το Βοτανικό Κήπο, στις 16:00,  συνέχισαν την κουβέντα τους για τη φύση και το τοπίο σε ταβέρνα στα «Κουνέλια».

Μεταξύ των επισκεπτών και ο γνωστός ορειβάτης και συγγραφέας κ.Νίκος Νέζης [ΕΔΩ].

Δεν υπάρχουν σχόλια: