Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση εργασίας του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ και του Δασαρχείου Αιγάλεω

[Φωτ. Τάσος Λύτρας: Το Όρος Αιγάλεω, Ποικίλο προσφέρει καταπληκτική θέα, ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες πριν από τη δύση του ήλιου. Εδώ ο κόλπος της Ελευσίνας από το Ποικίλο Όρος, στο βάθος αριστερά η Σαλαμίνα. Δείτε ΕΔΩ την πρόταση που κατέθεσαν φορείς της Δυτικής Αθήνας για το Όρος Αιγάλεω και τη Λίμνη Κουμουνδούρου, το 2010]
-------------------------------------
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  Συνάντηση εργασίας του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ και του Δασαρχείου Αιγάλεω

20/1/2014

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην οποία συμμετείχαν μέλη του Δ.Σ. του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ., η Δασάρχης Αιγάλεω και δασονόμοι.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα μέλη του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. εξέφρασαν με επιχειρήματα ότι το «Όρος Αιγάλεω, Ποικίλο δεν φυλάσσεται και δεν προστατεύεται επαρκώς» και κατέθεσαν φάκελο [αρ.πρωτ.104/17.01.2014] με καταγγελίες για  τρία θέματα:

  1. Την λαθροϋλοτομία
  2. Την κατασκευή πιστών και διοργάνωση αγώνων downhill και εντούρο.
  3. Την απόρριψη μπαζών
Τα μέλη του  ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. υπογράμμισαν ότι «γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα δασαρχεία της χώρας, αποτέλεσμα και της κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής. Πιστεύουμε όμως ότι ανεξαρτήτως από την κυβερνητική πολιτική, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της προστασίας του Ορεινού όγκου». Στη συνέχεια κατέθεσαν διάφορες προτάσεις, μεταξύ των οποίων να «θεσμοθετηθεί η απαγόρευση της διέλευσης τροχοφόρων στο βουνό από τις έξι εισόδους που ήδη υπάρχουν μπάρες αλλά δεν είναι κατεβασμένες. Να συντηρηθούν και να κλείσουν οι έξι μπάρες. Η μπάρα που έχει θεσμοθετηθεί, και με μεγάλους αγώνες και επιτήρηση και από τα μέλη μας είναι κατεβασμένη,  στο ύψος της γέφυρας Σκαραμαγκά, έχει λειτουργήσει θετικά, έχει αποτρέψει τη διέλευση τροχοφόρων. Μέχρι και απορριμματοφόρα των Δήμων περνούσαν μέσω του βουνού για να «κόψουν» δρόμο για να πάνε στο ΧΥΤΑ Φυλής».

Τα μέλη του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. επιβεβαίωσαν ότι «θα συνεχίσουμε με το ίδιο ενδιαφέρον και με μεγαλύτερη συχνότητα να επισκεπτόμαστε το βουνό, και θα συνεργαστούμε με τους φίλους της Ορεινής πεζοπορίας, ποδηλάτες και κάθε επισκέπτη για την προστασία και την ανάδειξη του οικοσυστήματος, της βιοποικιλότητας, καθώς και των ιστορικών ιχνών του Όρους Αιγάλεω, Ποικίλου, ως κοινωνικών αγαθών».

Με την ευκαιρία αυτή καλούμε σε επαγρύπνηση όλους τους επισκέπτες του Όρους Αιγάλεω, Ποικίλου και τους προτρέπουμε να συμβάλλουν στην προστασία του βουνού ενημερώνοντας απ΄  ευθείας το Δασαρχείο  210 5987 475 ή στο τηλ.1591, ή στο mail xpolis@gmail.com του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ., αν δεν είναι επείγον, για πράξεις που υποβαθμίζουν το φυσικό περιβάλλον και το έδαφος/ανάγλυφο του βουνού.

Σοφία Ψαρρού -  Δημητρίου, ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ                                            
Κώστας Φωτεινάκης, ΦΙΛΟΙ  της ΦΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: