Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Συνέλευση, Πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. στα γραφεία του, Ανθέων 72

 [Η πρόεδρος του συλλόγου Σοφία Ψαρρού – Δημητρίου. Φωτογραφίες ΕΔΩ]

ΘΕΜΑ: Συνέλευση, Πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. στα γραφεία του, Ανθέων 72

Την Κυριακή 9/2/2014 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ετήσια Συνέλευση η οποία συνδυάστηκε με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Η πρόεδρος του συλλόγου Σοφία Ψαρρού – Δημητρίου μεταξύ των άλλων τόνισε τα εξής:
«Αγαπητά μέλη,  αγαπητές φίλες και φίλοι του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ
Σήμερα 9/2/2014 ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ αποκτά το δικό του στέκι , Ανθέων 72.
Ο σύλλογός μας  έχει αποκτήσει εμπειρία, αναγνωρισμένο κύρος και σοβαρότητα, οργάνωση, στελέχη και συνεργάτες, έχει αναπτύξει σχέσεις συνεργασίας με φορείς και κινήματα  που μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικότερα στην ύφανση του κοινωνικού ιστού της πόλης μας καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. στο καταστατικό του, αν και έχει δηλώσει ως έδρα το Χαϊδάρι, συνεργάζεται με Συλλόγους στην Ελλάδα και την Ευρώπη, και είναι ενεργό μέλος της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ»/ Naturefriends Greece. Διεκδικούμε την πόλη μας. Προσπαθούμε  με τις δράσεις μας να  αναδείξουμε  τα οικολογικά και τα ιστορικά  στοιχεία της πόλης μας, του Όρους Αιγάλεω κ.λπ….
Φέτος έχουμε και αρκετά νέα  μέλη στον ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ και τους ευχαριστούμε για την παρουσία τους. Ελπίζουμε να συμβάλουν με νέες ιδέες και να εμπλουτίσουν τις υπόλοιπες δράσεις μας.
Για 1η φορά ο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ υλοποιεί Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το Seniors   as   volunteers   in  communities”  ένα LLP GRUNDTVIG - SENIOR  PROJECT .
Θα ήθελα  να ευχαριστήσω τους εθελοντές μας εκπ/κούς που βοήθησαν τα μέλη μας  στην εκμάθηση Υπολογιστών, το Δημήτρη, το Θοδωρή, τη Δέσποινα, τη Χριστίνα και την Ελένη.  Επίσης  το 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου  που μας φιλοξένησε στο χώρο του  για τα μαθήματα κομπιούτερ.
Έχει δημιουργηθεί δυναμική ομάδα ποίησης και θα συνεχίσουμε με ομάδες χορωδίας και χορού.  Oι εθελοντές μας γράφουν τις δικές τους ιστορίες τις οποίες θα εκδώσουν σε e-magazine μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Οι δράσεις του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ για το 2013 ήταν περιβαλλοντικές, πολιτιστικές, ακτιβίστικες με συνεχείς παρεμβάσεις για το Όρος Ποικίλο-Αιγάλεω, τη Λίμνη Κουμουνδούρου, την κατάχωση της Αρχαίας Ιεράς Οδού, το ΜΠΛΟΚ15 του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου με αίτημα να γίνει Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, καταγγελίας για τις παράνομες υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες.
Εκτός των άλλων, ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. συμπαραστάθηκε με την παρουσία μελών του αλλά και με που αναπτύχθηκαν για τα Νοσοκομεία της περιοχής μας και στήριξε του αγώνες των εκπαιδευτικών…..
Τα μέλη του συμμετείχαν στην οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων για την Ημέρα Ποίησης, τον τουρισμό, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος  και είχαν συμμετοχή σε πολλές ημερίδες και σεμινάρια.

Ενδεικτικές προγραμματισμένες δράσεις για το 2014.
Ø  16/2  Επίσκεψη/ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο Μετρό Αιγάλεω
Ø  6 Απρίλη  - βιωματικό εργαστήριο στη Λίμνη Κουμουνδούρου για ενήλικες
Ø  Εκδηλώσεις για την Ημέρα ποίησης το Μάρτιο και Απρίλιο
Ø  Ξενάγηση στο ιστορικό Κέντρο της Αθήνας
Ø  Οργάνωση υποδοχής 6-8 Ιταλών στα πλαίσια του προγράμματος SAVIC ( LLP GRUNDTVIG  ) 25/8-15/9.
Ø  Προετοιμασία και επίσκεψης 8 Ελλήνων στην Ιταλία στα πλαίσια του προγράμματος SAVIC, Οκτώβριος 2014.


Δεν υπάρχουν σχόλια: