Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Χαϊδάρι: Εκτέλεσε από το μπαλκόνι του τον σκύλο στην είσοδο του Ψ.Ν.Α. «ΔΑΦΝΙ» | Διαμαρτυρίες κατοίκων έξω από το σπίτι του δράστη - Συμμετείχε και ο νέος Δήμαρχος κ.Μ.Σελέκος

[Το κείμενο που ακολουθεί είναι από το ZOO SOS. O OIKO.ΠΟΛΙ.Σ. καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες και ζητά την εφαρμογή του νόμου αλλά και τη διαπόμπευση του ενόχου. Τα πρόστιμα δεν είναι ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος -  έχει χρήματα και πληρώνει τα πρόστιμα ο κάθε ένοχος. Χρειάζεται διαπόμπευση του ενόχου, ενημέρωση και εκπαίδευση της κοινωνίας. Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. στη φωτογραφία του blog παρουσιάζει μια ζωντανή πόλη που έχουν θέση και τα ζώα. Εντός της ημέρας ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. θα δημοσιεύσει σχετικό Δελτίο Τύπου  ]


Το βράδυ της Δευτέρας γύρω στις 23:00 ένας κάτοικος του Χαϊδαρίου βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του και εν ψυχρώ πυροβόλησε και εκτέλεσε ένα σκυλί που κοιμόταν στην ανατολική πύλη εισόδου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΔΑΦΝΙ». Το ζώο σοβαρά χτυπημένο μπήκε ουρλιάζοντας στον περίβολο του νοσοκομείου και εκεί ξεψύχησε από αιμορραγία.


Εργαζόμενοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου πού ήταν στην πύλη εκείνη την ώρα είδαν τον δράστη, ο οποίος αφού σκότωσε το ζώο, και αφού αντιλήφθηκε ότι τον είδαν, κατέβηκε κάτω και τους ζητούσε να λυπηθούν τα παιδιά του και να μην τον καταγγείλουν αφού εκείνος θα το «σπάσει» το όπλο!

Εκείνη την ώρα οι αυτόπτες μάρτυρες δεν προχώρησαν σε καταγγελία όμως ενημέρωσαν την πρόεδρο του σωματείου «Φιλόζωοι Χαϊδαρίου» Κατερίνα Κούνουπα.

Η κα Κούνουπα - όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr - το πρωί της Τρίτης πήγε επί τόπου είδε το πτώμα του ζώου, τράβηξε φωτογραφίες, κάλεσε την Άμεση Δράση, τον αντιδήμαρχο Χαϊδαρίου και έναν δημοτικό υπάλληλο, πού είναι υπεύθυνος για τα αδέσποτα.

Οι αστυνομικοί μίλησαν με τους αυτόπτες μάρτυρες και στη συνέχεια έσπευσαν χτυπώντας το κουδούνι στο σπίτι του δράστη, που όπως μάθαμε είναι συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος για να αποφύγει το αυτόφωρο κρύφτηκε.

Η κα Κουνούπα μαζί με τους μάρτυρες στη συνέχεια πήγαν στο Α.Τ. Χαϊδαρίου για να δώσουν κατάθεση και το πτώμα του ζώου μεταφέρθηκε με δημοτικό αυτοκίνητο στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για να γίνει ιατροδικαστική εξέταση, ώστε τα στοιχεία να μπουν στη δικογραφία.

Ο σκυλάκος, που λεγόταν Ζορό, ήταν ένα από τα ζώα που είχαν μεγαλώσει οι εργαζόμενοι στο «ΔΑΦΝΙ» και ζούσε εκεί συμβιώνοντας αρμονικά με τους ανθρώπους οι οποίοι τον φρόντιζαν.

Διαμαρτυρία σήμερα έξω από το σπίτι του δράστη

Μόλις το έγκλημα έγινε γνωστό μέσω facebook διοργανώθηκε διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:30 έξω από το σπίτι του δράστη στην ανατολική πύλη του Ψ.Ν.Α. (Λεωφόρος Αθηνών 374 - Χαϊδάρι).

Το ζώο σύμφωνα με την κα Κούνουπα σκοτώθηκε στο σημείο όπου έχει αναρτηθεί – από του υπεύθυνους του Ψ.Ν.Α. – η πινακίδα: «Η αγάπη και το ενδιαφέρον για τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού».

Σύμφωνα με τους περιοίκους αυτό δεν είναι το πρώτο ζώο που σκοτώνει ο δράστης όμως είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν μάρτυρες οι οποίοι και τελικά τον κατήγγειλαν. Εις βάρος του ανθρωπόμορφου κτήνους, που δεν συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, έχει σχηματιστεί δικογραφία και θα δικαστεί όταν οριστεί δικάσιμος.

Η εκτέλεση αυτού του σκυλάκου αποδεικνύει ότι εγκλήματα εις βάρος των ζώων συμβαίνουν παντού στην Ελλάδα σε πόλεις και χωριά και καμιά περιοχή δεν αποτελεί εξαίρεση.

Πρέπει να επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο στον δράστη

Δικάσιμος για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια γιατί με αυτούς τους ρυθμούς λειτουργεί η Δικαιοσύνη στη χώρα μας. Όμως υπάρχει ένας καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να τιμωρηθεί ο εκτελεστής του ζώου.

Το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 προβλέπει την επιβολή διοικητικού προστίμου από την Αστυνομία έως και 30.000 ευρώ για την θανάτωση ζώου. Και αυτό το πρόστιμο για να επιβληθεί ΔΕΝ χρειάζεται να γίνει κανένα δικαστήριο!

ΠΗΓΗ ZOO SOS

-------------

Δεκάδες φιλόζωοι συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ έξω από το σπίτι του συνταξιούχου αστυνομικού που το βράδυ της περασμένης Δευτέρας εκτέλεσε με το όπλο του - και ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι της οικίας του - τον Ζορό, τον σκύλο που κοιμόταν στην ανατολική πύλη εισόδου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «ΔΑΦΝΙ» στο Χαϊδάρι.
Οι διαδηλωτές αρχικά ανάρτησαν πανό έξω από την είσοδο του νοσοκομείου και άναψαν κεριά σχηματίζοντας το όνομα του σκύλου.

Έξω από τον νοσοκομείο.


Στη συνέχεια κρατώντας πλακάτ στα χέρια με την φωτογραφία του αιμόφυρτου νεκρού Ζορό κατευθύνθηκαν προς το σπίτι του δράστη φωνάζοντας συνθήματα. Εκεί άναψαν κεριά και σχημάτισαν τη λέξη «δολοφόνος» ενώ κόλλησαν και φωτογραφίες του πυροβολημένου ζώου στο εξωτερικό μέρος του σπιτιού.

Άναψαν κεριά σχηματίζοντας τη λέξη ΔΟΛΟΦΟΝΕ έξω από την οικία του δράστη.

Στη διαμαρτυρία, που κράτησε για περίπου δύο ώρες, μεταξύ άλλων συμμετείχε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος αλλά και ο πρώην διοικητής του «ΔΑΦΝΙ» Αθανάσιος Κοσμόπουλος, ο οποίος είχε φροντίσει όσο ήταν διοικητής να τοποθετηθούν στο Ψ.Ν.Α. ταμπέλες με φιλοζωικό περιεχόμενο.

Ο Ζορό άλλωστε εκτελέστηκε την ώρα που κοιμόταν κάτω από την πινακίδα της πύλης που γράφει ότι: «Η αγάπη και το ενδιαφέρον για τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού».

Έξω από το σπίτι του δράστη κόλλησαν φωτογραφίες του σκοτωμένου ζώου.

Όπως έγινε γνωστό ο δράστης την ώρα της διαμαρτυρίας δεν βρισκόταν στο σπίτι του. Δικογραφία εις βάρος του έχει σχηματιστεί και θα δικαστεί όταν οριστεί δικάσιμος.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος συμμετείχε στη διαμαρτυρία.

Αξίζει να αναφέρουμε πως όταν ο εκτελεστής κατάλαβε ότι εργαζόμενοι πού ήταν στην είσοδο του ιδρύματος τον είδαν να σκοτώνει τον σκύλο, κατέβηκε κάτω και τους ζητούσε να λυπηθούν τα παιδιά του και να μην τον καταγγείλουν αφού εκείνος όπως χαρακτηριστικά τους είπε «θα το σπάσει το όπλο!».

Πρέπει να επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο στον δράστη

Δικάσιμος για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια γιατί με αυτούς τους ρυθμούς λειτουργεί η Δικαιοσύνη στη χώρα μας. Όμως υπάρχει ένας καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να τιμωρηθεί ο εκτελεστής του ζώου.

Το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 προβλέπει την επιβολή διοικητικού προστίμου από την Αστυνομία έως και 30.000 ευρώ για την θανάτωση ζώου. Και αυτό το πρόστιμο για να επιβληθεί ΔΕΝ χρειάζεται να γίνει κανένα δικαστήριο!

ΠΗΓΗ ZOO SOS

Δεν υπάρχουν σχόλια: