Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.: Καταδικάζουμε την απάνθρωπη δολοφονία σκύλου στο Χαϊδάρι


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Καταδικάζουμε την απάνθρωπη δολοφονία σκύλου στο Χαϊδάρι

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. καταδικάζει την απάνθρωπη και εν ψυχρώ δολοφονία σκύλου, τη Δευτέρα το βράδυ 18/8/2014, στην περιοχή του Δάσους Χαϊδαρίου. Ο δράστης χρησιμοποίησε όπλο από το μπαλκόνι του σπιτιού του και από απόσταση σκότωσε το σκύλο(τον φώναζαν Ζορό).

Η δολοφονική ενέργεια αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου. Δεκάδες περιστατικά κακοποίησης ζώων παρατηρούνται στις πόλεις και ιδιαίτερα στο Χαϊδάρι τη τελευταία περίοδο. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχουν γίνει καταγγελίες για φόλες σε αδέσποτα σε όλο το Χαϊδάρι.

Σε μια δύσκολη περίοδο, όπως η καλοκαιρινή που διανύουμε, που τα αδέσποτα ζώα χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, κυρίως νερό, δυστυχώς υπάρχουν «άνθρωποι» που τα σκοτώνουν στους δρόμους με όπλα ή με φόλες.

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. θεωρεί ότι σε μια ζωντανή πόλη οι άνθρωποι μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά με τα ζώα, ακόμα και με τα αδέσποτα. Ωστόσο καταγγέλλει και εκείνες τις περιπτώσεις των εγκαταλελειμμένων ζώων από τους ιδιοκτήτες τους. Η εγκατάλειψη ζώου είναι και αυτή μια καταδικαστέα πράξη.

O OIKO.ΠΟΛΙ.Σ. καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες και ζητά την εφαρμογή του νόμου αλλά και τη διαπόμπευση του ενόχου. Τα πρόστιμα δεν είναι ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστεί η κακοποίηση -  έχει χρήματα και πληρώνει τα πρόστιμα ο κάθε ένοχος. Χρειάζεται διαπόμπευση του ενόχου, ενημέρωση και εκπαίδευση της κοινωνίας.

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. στη φωτογραφία του blog που σας στέλνουμε παρουσιάζει μια ζωντανή πόλη που έχουν θέση και τα ζώα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: