Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Αναβάλλεται η προσεχής αγωνιστική μετά τον τραγικό θάνατο του φιλάθλου στη Κρήτη | Ανακοίνωση του Δήμου Χαϊδαρίου

[Αναρτούμε την ανακοίνωση του Δήμου Χαϊδαρίου, στο μεγαλύτερο μέρος της οποίας συμφωνούμε. ΟΧΙ στην ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής -  ΟΧΙ στην πολιτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου]

2/10/2014


Ο Δήμος Χαϊδαρίου μετά την ανακοίνωση του Υφ. Αθλητισμού για την αναβολή της προσεχούς αγωνιστικής σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα, αποφάσισε στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη, ότι δεν θα πραγματοποιηθούν επίσημοι και φιλικοί αγώνες το Σάββατο 4/10 και την Κυριακή 5/10.

Ο φίλαθλος Κώστας Κατσούλης, έχασε τη ζωή του πέφτοντας θύμα οπαδικής βίας σε αγώνα ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής στην Κρήτη. Το θλιβερό γεγονός αναδεικνύει ακόμα περισσότερο ότι η οργανωμένη βία των γηπέδων, εκεί που οι οπαδοί λειτουργούν σαν «ιδιωτικός στρατός» του εκάστοτε ποδοσφαιροπαράγοντα, είναι μια από τις πιο απεχθείς εκδηλώσεις της καπηλείας του ποδοσφαίρου από τους σφετεριστές του.

Η οπαδική βία είναι δεμένη με το εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο, με τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα πολιτικά κέντρα που το διευθύνουν. Πίσω από τους «τρελαμένους» οπαδούς υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που μετατρέπει την αγάπη για την ομάδα και την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο σε «συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα».

Αυτή η διαπλοκή είναι που εξασφαλίζει τη μόνιμη ατιμωρησία των ηθικών αυτουργών των ταραχών στα γήπεδα. Αυτή η διασύνδεση είναι που παρέχει ασυλία στους «γνωστούς - άγνωστους» και που επί μια 30ετία επαγγελματικού ποδοσφαίρου κατάντησε ανέκδοτο, κάθε φορά που γίνονται επεισόδια, να εμφανίζονται εκείνοι που αποτελούν μέρος του προβλήματος (κράτος, κυβερνήσεις, ΠΑΕ) να υποδύονται τους αρμοδίους που θα δώσουν τη λύση στο πρόβλημα.

Δυστυχώς το πρόβλημα είναι ότι το «έργο» επαναλαμβάνεται με θύματα τους φιλάθλους που πραγματικά αγαπούν τον αθλητισμό. Ο Δήμος Χαϊδαρίου καταδικάζει απερίφραστα το θλιβερό γεγονός και τη βία στους αγωνιστικούς χώρους και ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στον άτυχο φίλαθλο καλεί και τα Χαϊδαριώτικα σωματεία να σταθούν αλληλέγγυα σ’ αυτήν την απόφαση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: